Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Vår utbildning - Allmän kurs
Du är här:

Vår utbildning - Allmän kurs

På Allmän kurs läser du färdigt gymnasiet. Detta är folkhögskolans motsvarighet till gymnasieskolans treåriga program och ett komplement till Komvux.

Vem kan söka till Allmän kurs?

Du som saknar fullständig gymnasieutbildning men har svenskkunskaper motsvarande grundskolan. Vi vill att du har fyllt 18 år när kursen börjar. Vi har extrahjälp i svenska för de deltagare som behöver.

Om kursen

Vi erbjuder samma kurser som vanliga gymnasieutbildningen men undervisningen sker på ett annat sätt. Vi arbetar efter folkbildningspedagogiken, där fokus ligger på att lära tillsammans och av varandra. Undervisningen är lärarledd och sker i mindre grupper för att läraren ska ha nära kontakt med dig som deltagare.

Vi läser tematiskt, vilket innebär att vi utifrån ett tema väver in de olika huvudämnena i undervisningen. Skolarbetet präglas av vår kreativa profil och att arbeta i grupp. Exempelvis kan en uppgift lösas med digital storytelling eller varför inte spela in en podd?

Vilken behörighet ger Allmän kurs?

Allmän kurs motsvarar en treårig gymnasieutbildning och ger en allmän behörighet. Med ditt intyg från oss söker du i en speciell kvot för de som studerat vid folkhögskola för fortsatta studier vid högskola, universitet eller yrkeshögskola. (Om du läst de ämnen som krävs för att söka till utbildningen). Beroende på vad du tidigare har läst på gymnasienivå kompletterar du hos oss med det du saknar för att få allmän behörighet.

Behörigheten från folkhögskolan intygas med ”Intyg för behörighet till högskolestudier och yrkeshögskolestudier”. Saknar du något ämne från gymnasieskolan eller Komvux.

Kursens längd

1 till 3 år beroende på förkunskaper.

Kostnad

Vi tillhandahåller allt studiematerial och lokalerna är utrustade med elevdatorer.

Tider och studietakt

  • Kursen är på heltid. Ramtiden för undervisningen är varje dag mellan 09:00 - 15:00.
  • Kursen startar hösten 2018 den 24 september och pågår till den 7 juni.

Internat

Nej.

Service

I lokalerna finns tillgång till mindre kök med mikrovågsugnar och kylskåp. Med vårt läge i centrum har man nära till matställen och affärer. Du har också tillgång skolhälsovård (skolsköterska och kurator) och SYV. Vi har extrahjälp i svenska för de deltagare som behöver.

Studiestöd från CSN

Utbildningen är CSN-berättigad.Om du har frågor

Kontakta Arnela Lozic 0721-41 29 54 eller på maila arnela.lozic@folkuniversitetet.se

Toggle module
Toggle module
Folkhögskola.nu

Hitta till oss

Toggle module