Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Skara Stadsbibliotek

Om orten Skara

Välkommen till Skara!

Relaterad information

"Den pittoreska staden Skara är belägen på Västergötlands bördiga slätter. Redan på avstånd möts man av två pampiga kyrktorn som avslöjar att denna stad, trots att den inte är så stor, har en domkyrka. Alldeles intill domkyrkan finns det välförsedda biblioteket, där det mesta går att hitta. I närheten ligger den botaniska trädgården, dit man kan bege sig med sin picknickkorg om sommaren. Känner man för en shoppingtur, är det bara att ge sig ut bland de små butikerna och när kaffelängtan blir för stor, behöver man inte gå många steg för att komma till ett fik eller ett konditori .

Jag kan inte annat säga än att jag har förälskat mig i denna lilla stad. Varje dag går jag de kullerstensbelagda gatorna fram till skolan och tänker på att där jag trampar nu, har många gått före mig. Att få utbilda sig i en stad, med en sådan säregen historisk anda fortsätter ständigt att väcka min nyfikenhet och gör att Skara skiljer sig från andra städer."

- Karin Grönberg, tidigare elev vid Skara Skolscen


Om Skara

Kulturen spelar en stor och viktig roll i tusenåriga staden Skara. Det är en hörnsten att bevara men också att utveckla. Kulturen i Skara är traditioner, historiska besöksmål, populärmusik och mycket mer. I Skara har kulturlivet ett brett spektrum inom musik, teater, litteratur, film och konst. Här finns, förutom Skara Skolscen, bibliotek och museum, biograf, fritidsgård, musikskola, och kulturföreningar.
Skaras ställning som lärdomsstad går tillbaka till medeltiden och har därmed en långvarig tradition av utbildning och studentliv.

I dag bor det cirka 18 500 personer här och kommunen har ett geografiskt intressant läge mitt i Skaraborg. Det gör det enkelt att pendla, samtidigt som du kan njuta av att bo i en charmig småstadsmiljö.  (Källa: Skara.se)

 ***

Som elev vid Skara Skolscen kan du bo i egen lägenhet. I Skara finns också möjlighet att hyra studentrum. Hör gärna av dig till skolan om du har frågor kring boendet, så ska vi försöka hjälpa dig vidare!

Rådhuset mitt i Skara
Rådhuset mitt i Skara. Foto: Ann Svensson

Kullerstensgatorna letar sig fram genom Skara centrum
Kullerstensgatorna letar sig fram genom Skara centrum. Foto: Ann Svensson

Karta

Toggle module

Peter Hernqvistgatan 10, 532 30 Skara