Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Utbildningar

Utbildningar

Välj mellan Industridesign, Konstnärlig grundutbildning, Konst och Design och Projektkonst. Utbildningarna är alla ettåriga, på heltid och berättigar till studiemedel.

 • Vill du förändra världen med design? På utbildningen Industridesign lär du dig att visualisera dina idéer och arbeta fram förslag på produkter som ger oss en hållbarare framtid. Du får förståelse för designprocessen från idé till färdig prototyp. Utbildningen är studiemedelsberättigad och förbereder dig inför studier på högskola inom design profilerad mot produktformgivning.

  Industridesign

  Vill du förändra världen med design? På utbildningen Industridesign lär du dig att visualisera dina idéer och arbeta fram förslag på produkter som ger oss en hållbarare framtid. Du får förståelse för designprocessen från idé till färdig prototyp. Utbildningen är studiemedelsberättigad och förbereder dig inför studier på högskola inom design profilerad mot produktformgivning.

 • På Konstnärlig grundutbildning lär du dig olika konstnärliga verktyg inom skulptur, teckning och måleri. Du övar dig att gestalta en mängd motiv i olika tekniker och får möjlighet att hitta ditt eget uttryck. Efter utbildningen kan du söka till våra andra Konst- och Kulturutbildningar som Projektkonstutbildning, Konst och Design, Arkitekturskolan STHLM eller till konstnärliga högskolor.

  Konstnärlig grundutbildning

  På Konstnärlig grundutbildning lär du dig olika konstnärliga verktyg inom skulptur, teckning och måleri. Du övar dig att gestalta en mängd motiv i olika tekniker och får möjlighet att hitta ditt eget uttryck. Efter utbildningen kan du söka till våra andra Konst- och Kulturutbildningar som Projektkonstutbildning, Konst och Design, Arkitekturskolan STHLM eller till konstnärliga högskolor.

 • På utbildningen Konst och Design utvecklar du ditt individuella formspråk och får en förståelse för designprocessen. Målet är att skapa förutsättningar för dig att söka vidare till designhögskolor som Konstfack, Beckmans Högskola eller HDK - Högskolan för design och konsthantverk i Sverige och internationellt.

  Konst och Design

  På utbildningen Konst och Design utvecklar du ditt individuella formspråk och får en förståelse för designprocessen. Målet är att skapa förutsättningar för dig att söka vidare till designhögskolor som Konstfack, Beckmans Högskola eller HDK - Högskolan för design och konsthantverk i Sverige och internationellt.

 • Under projektkonstutbildningen arbetar du med projekt baserat på dina egna konstnärliga frågeställningar. Efter utbildningen kan du söka till konstnärliga högskolor i Sverige så som Mejan eller Konstfack, eller internationellt.

  Projektkonst

  Under projektkonstutbildningen arbetar du med projekt baserat på dina egna konstnärliga frågeställningar. Efter utbildningen kan du söka till konstnärliga högskolor i Sverige så som Mejan eller Konstfack, eller internationellt.

Utbildningar

Toggle module

Viktiga datum

Toggle module

Utbildningen pågår: HT19-VT20
Sista ansökningsdag: 27/5 2019
Startdatum: 2/9 2019
Schemalagd studietid: mån-fre.

Läsåret 2018/19:
Utbildningarna avslutas den 7 juni 2019.

Kunskap förändrar

Toggle module

Dennis Doulee - om Konstskolan, konst och kvantfysik.

Läs även intervjun med Dennis i tidningen Södra Sidan.

Fler Konst- och kulturutbildningar

Toggle module

Bultar ditt hjärta av skaparvilja? Vi har 18 heltidsutbildningar inom konst och kultur för dig som vill ta din kreativitet på allvar.

Läs mer

Studera konst på deltid

Toggle module

För dig som vill gå under kortare tid och med mindre omfattning så har Folkuniversitetet konstkurser på deltid och kvällar. 

Läs mer