Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Om Konstskolan

Om Konstskolan

Hos oss får du en gedigen grundläggande konstnärlig utbildning. Vi vill även ge dig de redskap du behöver för att förstå konstens betydelse i samhället och uppmanar dig att kritiskt granska och reflektera över det du ser. Konstskolans utbildningar är godkända av Myndigheten för Yrkeshögskolan, studierna är på heltid och berättigar till studiemedel från CSN.

Hos oss får du en gedigen konstnärlig grundutbildning inom olika ämnen och tekniker. Vi är övertygade om att alla människor kan uttrycka sig i bild och form bara de får utrymme och bra handledning.

Utbildningarna

På Konstnärlig grundutbildning lär du dig olika konstnärliga tekniker inom skulptur, teckning och måleri. Du övar dig att gestalta en mängd motiv i olika tekniker och får möjlighet att hitta ditt eget uttryck. Efter utbildningen kan du söka till våra andra Konst- och Kulturutbildningar som Projektkonstutbildning, Konst och Design, Arkitekturskolan STHLM eller till konstnärliga högskolor.

På utbildningen Konst och Design utvecklar du ditt individuella formspråk och får en förståelse för designprocessen. Målet är att skapa förutsättningar för dig att söka vidare till designhögskolor i Sverige som Konstfack, Beckmans Högskola eller HDK - Högskolan för design och konsthantverk och internationellt.

Under Projektkonstutbildningen arbetar du tematiskt, projektorienterat och idébaserat med dina egna konstnärliga frågeställningar. Du fördjupar dina kunskaper inom konstnärliga tekniker som skulptur, teckning och måleri. Efter utbildningen kan du söka till konstnärliga högskolor som Konsthögskolan eller Konstfack, eller söka dig utomlands.

Alla konstskolans utbildningar är godkända av Myndigheten för Yrkeshögskolan, studierna är på heltid och berättigar till studiemedel från CSN. Det är nu möjligt att få studiemedel redan från 18 år.

Engagerade och entusiastiska lärare

Våra lärare är aktiva konstnärer, fotografer, skulptörer eller formgivare och har goda kunskaper om sitt ämne och sin bransch.

Anpassad portfoliopedagogik

Konstskolan tillämpar anpassad portfoliopedagogik. Det innebär att du samlar de arbeten som du tycker speglar din utveckling i en så kallad portfolio. Genom portfolion kan du se dina styrkor och svagheter, och därigenom sätta upp nya mål. Portfolion fungerar även som en bas för utvecklingssamtal, individuellt och i grupp.

Konstskolan i Stockholm

Konstskolan i Stockholm bildades 1949 av Georgij Fetco – en av Isaac Grünewalds elever. På den tiden hette skolan Fetcos Skola för Bildande Konst och undervisningen skedde i en paradvåning mittemot Dramaten. Då skolan övergick i privat ägo 1980 ändrades namnet till Konstskolan i Stockholm. Sedan år 2001 är skolan en del av Folkuniversitetet.

Vi finns i nya ljusa lokaler vid foten av Observatorielunden, mellan Odenplan och Hötorget. Vår adress är Kungstensgatan 45 – ett härligt sekelskifteshus där ateljéerna ligger högt upp och har en fantastisk utsikt över Stockholms takåsar. Vårt stora hus rymmer även bland annat Arkitekturskolan STHLM, Fotoskolan STHLM, samt stora uppehållsrum och ett trevligt café.

I december 2015 gick Konstskolan i Stockholm och Gotlands Konstskola ihop till en skola under namnet Konstskolan. 

Viktiga datum

Toggle module

Läsåret 2018/19:
Utbildningarna startar 3 september 2018 och avslutas 7 juni 2019.
Schemalagd studietid: Mån-fre.