Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
KG - Konstnärlig grundläggande utbildning

Konstnärlig grundläggande utbildning

På vår högskoleförberedande grundutbildning, KG, får du undervisning i huvudämnena måleri, teckning, skulptur, formlära, konsthistoria, textil, grafik och kroki. Du får breda baskunskaper och verktyg som tar dig vidare dit du vill. Tidigare elever har bland annat gått vidare till karriärer inom både, arkitektur, design och konceptkonst.

För den som vill utbilda sig till, och jobba med, ett konstnärligt yrke är KG en bra start. Här förbereds du för att komma in på, och klara av, studier på en estetisk högskola. Några av de studerande fortsätter till högskola direkt efter KG och några fortsätter ett år till på någon av våra utbildningar BRUM eller KOF.

Högskoleutbildningar de studerande från KG fortsätter direkt till är i första hand design, textildesign, konsthantverk, reklam och arkitektur. För att komma in på en konsthögskola krävs nästan alltid ytterligare minst ett års förberedande studier efter grundutbildningen.

Studieupplägg

Studierna är schemalagda måndag – torsdag 9.00 till 16.00 samt fredag 9.00 till 14.30. De schemalagda veckorna varvas med sex självstudieveckor som bland annat ligger kring jul och påsk.

KG är uppdelad i tre grupper, A, B och C. I varje grupp går det 18 studerande som har sitt eget lärarlag. En vanlig vecka har en grupp måleri på måndag, kroki/formlära på tisdag, teckning på onsdag och skulptur på torsdag.

Veckodagarna för de olika ämnena växlar i de olika grupperna. På fredag är alla KG- grupper blandade och har tillval. Vilket tillval du vill ha under läsåret väljer du när du är antagen till utbildningen. De olika tillval du kan välja mellan är: måleri, skulptur, grafik eller textil.
Utöver dessa ämnen har du konsthistoria sex eftermiddagar på hösten och sex på våren.

Vad ämnena mer specifikt innehåller kan du läsa i vår kursplan som du kan ladda ner här.

Till kursplan

 

KV Konstskola

Doktor Saléns Gata 14 - 22
413 22 Göteborg
031 - 10 65 85