Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Bild och rumsgestaltning (BRUM)

Bild och rumsgestaltning (BRUM)

På BRUM får du en utbildning där vi rör oss mellan de olika estetiska områdena – konst, arkitektur och design. Vi fördjupar oss i både design- och arkitekturprocessen. Utbildningen är högskoleförberedande för vidare utbildningar inom bl.a. design, arkitektur eller konsthantverk. Du får under ditt studieår en egen ateljéplats.

Utbildningen syftar till att förbereda inför estetiska högskolestudier och nästan samtliga studerande på BRUM fortsätter året efter till högskolan. Utbildningar de studerande i första hand söker sig till är design och arkitektur, men utbildningen förbereder givetvis även för andra studier som t.ex. konsthantverk.

Studieupplägg

Studierna är schemalagda från måndag - torsdag 9.00 till 16.00 samt fredag 9.00 till 14.30. De schemalagda veckorna varvas med 6 självstudieveckor som bland annat ligger kring jul och påsk.
Under läsåret blandas kurser som Minimala och monumentala rum, Bärbar design och Scenografi. Konkreta kurser med konkret innehåll varvas med mer fria där det personliga uttrycket står i fokus.

Det coachande samtalet

Undervisningens pedagogik bygger på det coachande samtalet mellan lärarna och de övriga studerande och lärartätheten är hög i början av läsåret. Längre in i utbildningen lämnas mer plats för det egna fördjupandet av arbetet. Syftet är att de studerande ska hitta sitt eget språk och klara av att arbeta i en självständig process, något som efterfrågas vid högskolestudier.

På utbildningen finns plats för 10 studerande som disponerar en stor gemensam ateljé med egna permanenta arbetsplatser.

 

Brum1brum2Brum3

KV Konstskola

Doktor Saléns gata 14–22
413 22 Göteborg
031-10 65 85