Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Isabel Ljungkvist 2018

Isabel Ljungkvist

– Något som har vart nyttigt för mig att jobba med, är främst designprocessen, hur jag ska tänka från idé till skiss och färdigt plagg.

På gymnasiet gick Isabel modedesign och redan då visste hon vad ville göra. Efter några år i tyg och klädesaffärer och några kurser inom sömnad, sökte hon Tillsäkrarakademin. Men ganska snabbt insåg Isabel att hon behövde vidareutbilda sig innan hon var redo för högre studier.

Var utbildningen som du förväntade dig?

– Det som jag redan märkt är att utbildningen anpassas lite efter vilken nivå du är på. Jag som har sytt mycket innan får ändå ut mycket av utbildningen. Att vi även lär och lite grundläggande inom foto och till exempel Illustrator känns väldigt bra inför framtiden.

– Något som har vart nyttigt för mig att jobba med, är främst designprocessen, hur jag ska tänka från idé till skiss och färdigt plagg.

Vad vill du göra efter utbildningen?

– Jag vill gärna komma in på Skräddarutbildningen och Scenkostymsutbildningen hos Tillskärarakademin. Skräddaryrket är mitt mål, det är själv hantverket som jag tycker är absolut roligast.

– Om man ser till det långa perspektivet så vill jag gärna någon gång jobba på Göteborgsoperan med deras uppsättningar. Jag har tidigare dansat väldigt mycket så det hade varit roligt att förena mina två stora intressen.

Något du vill säga till de som ska börja utbildningen?

– Vill man ha ett bra grundläggande basår så är det toppen! Lärarna är otroligt duktiga och kommer att lägga det på din nivå. En av lärarna, Karin är skräddare och jag känner att av henne får jag otroligt mycket hjälp. Men också av min andra lärare, My hon är mer konstnärlig och utmanar mig att tänka nytt när jag blir lite bekväm.

– Sen är det en liten skola och det gör att vi har en väldigt fin kontakt med utbildningarna inom Foto och Inredning.

Utbildningar

Toggle module

Om modeutbildningen – Alice

Toggle module

Om modeutbildningen – Isabel

Toggle module
Toggle module