Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Alice Gruvander

Alice Gruvander

– Redan när jag valde gymnasium visste jag att jag ville ägna mig åt Modedesign, min bana började redan där. Sedan har jag gått en utbildning i Textilt Management i Borås för att slutligen nu vara tillbaka i att designa och skapa igen.

 – Efter utbildningen i Borås var jag inställd på att arbeta mer som inköpare el dyl. Men kände kanske ändå att design var det som fortfarande lockade. Det var faktiskt efter ett möte med en danslärare som jag slutligen bestämde mig för att ge modedesign en ärlig chans. Jag pratade med dansläraren och hörde hur hårt han kämpat för att nå dit han ville. Det inspirerade mig till att våga satsa på min dröm.

Var utbildningen som du förväntade dig?

– Ja, det var den ändå, jag vet vad det innebär att arbeta i olika projekt som löper samtidigt och att ha mycket att göra.

Vad vill du göra efter utbildningen?

– Jag vill ju gärna plugga vidare då mitt mål är att komma in på modedesignutbildningen på Textilhögskolan i Borås. Jag söker också Beckmans designhögskola i Stockholm och Steneby med inriktning kläder. Men exakt vad jag vill göra vet jag fortfarande inte, det är det jag håller på att ta reda på. Det jag vet är att jag vill hålla på med något kreativt.

Något du vill säga till de som funderar på att söka till utbildningen?

– Läs på lite om de skolor som du är nyfiken på, så du säkert hamnar rätt. Denna utbildning är kreativ och konstnärlig. Det är en grundutbildning så det inte krävs några förkunskaper inom sömnad sedan tidigare. Dock är det fördelaktigt om du är bekant med det vilket gör det lättare för dig att hänga med.

Edit: Alice läser nu Modedesign på textilhögskolan i Borås.

Utbildningar

Toggle module

Om modeutbildningen – Alice

Toggle module

Om modeutbildningen – Isabel

Toggle module
Toggle module