Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Ludvig Borén

Ludvig Borén

– Det är inte så ofta man får möjligheten att arbeta med och utveckla sitt intresse mellan 9-16 varje dag. Fördelen med att jobba med design på heltid är att man lär sig snabbt och inser vad man vill jobba mot i fortsättningen.

Ludvigs intresse för design, färg och form har följt med honom hela livet, på gymnasiet föll valet på IT-Mediaprogrammet. Men några år efter studenten kände Ludvig att han ville prova att utvecklas inom det konstnärliga området och jobba med design på ett mer seriöst sätt, ta sitt intresse på allvar.

Efter en kurs i Mönsterformgivning på Art College fick han tips av läraren om heltidsutbildningen inom Inredning och Design och på den vägen är det.

Var utbildningen som du förväntade dig?

-Det tycker jag! I och med att jag hade gått Mönsterformgivning så hade jag en uppfattning av vad jag kunde vänta mig av Art College och lärarna här. Tempot är kanske lite högre än väntat. Höstterminen här handlar mycket om att orientera sig inom olika designområden och testa på mycket nytt. Man får vara beredd på att jobba ganska brett om man blir antagen.

Vad vill du göra efter utbildningen?

-Jag tänker plugga vidare. Antingen på HDK här i Göteborg eller Inredningsarkitekt i Köpenhamn.

Något du vill säga till de som fungerar på att söka till utbildningen?

-Sök! Att göra arbetsprovet och jobba med processen är en jättebra erfarenhet, en utmaning i sig. Innan man söker en heltidsutbildning och jobbar med arbetsproverna kan det vara bra att gå en fristående kurs och ta det därifrån.

Edit: Ludvig läser nu på HDK

Utbildningar

Toggle module

Om inredningsutbildningen – Joel

Toggle module

Om inredningsutbildningen – Elina

Toggle module
Toggle module