Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Johanna Olzon fotolinjen art college

Johanna Olzon

– Vi har fantastiska lärare som verkligen tycker om att undervisa, sedan är alla dessutom aktiva fotografer så man känner verkligen att man kan lära sig mycket av dem.

Johanna har hunnit med att bo både i Abu DHabi, Ibiza och Stockholm. Hon har rest över världen bland annat som fotograf på ett volontärprojekt i Kambodja. Intresset för foto har alltid följt med henne. - Jag har alltid älskat att fotografera och ser ofta situationer i bilder. Fotografera för att dokumentera resor och människor man mött på olika platser i världen. – Mitt intresse började redan med min pappa och hans fotointresse tror jag.

Det var dock känslan att hon kanske inte hade all kunskap som hon behövde för att ta fotograferingen till nästa nivå som fick henne att gå mot att utbilda sig inom foto.

Var det som du förväntade dig, såhär halvvägs in på utbildningen?

– Ja, bättre till och med! Vi fick direkt sätta igång med praktiska projekt parallellt med de rent tekniska delarna för att få en bra fotografisk grund att stå på. Sedan är det så värdefullt att få feedback på allt man gör, inte bara från våra lärare utan från alla klasskamraterna också. 

Vad vill du göra efter utbildningen?

– Jag är väldigt taggad på att komma vidare i mitt eget konstnärskap inom foto, att jobba mer med iscensatta bilder och att berätta en historia i mina bilder. Jag har så mycket skapande, så många idéer som vill ut. Kanske leder det till en vidareutbildning fram igenom, vi får se.

Något som du vill säga till de som funderar på att söka till utbildningen?

– Om du vill söka har du möjlighet att skapa en rejäl grund att stå på inom foto. Du får en bra insikt i arbetprocessen och du får även en möjlighet att hitta din egen identitet i ditt fotograferande, var beredd på att ta den!

Utbildningar

Toggle module

Om fotoutbildningen – Gisela Lindahl

Toggle module
Toggle module