Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Förberedande fotografutbildning 1 år, heltid

Förberedande fotografutbildning heltid

Ansökningsperioden för läsår 2019-2020 är öppen.

Utbildningen ger en god plattform för vidare studier på t.ex. Akademin Valand Fotografi, andra förberedande eller motsvarande fotoutbildningar utomlands.

 

Utbildningen syftar till att förbereda studenter för vidare studier inom fältet fotografi, samt ger en bred grund för egen fotografisk verksamhet. Antagning till utbildningen sker med hjälp av yh.antagning.se. där man laddar upp arbetsprov och personligt brev. Därefter blir man kallad till intervju.

Innehåll och omfattning

Utbildningen innefattar flera delämnen under fem huvudområden vilka är fototeknik, bildbehandling, fotografisk gestaltning, kommunikation, färg och form. Du kan läsa mer under länkarna till kursplanerna. Du får kunskaper och färdigheter inom fotografisk kultur, teori och teknik, bildgestaltning, ljus och kritisk bildanalys. Mycket av arbetet sker i projektform som konfronterar dig med olika tekniska och gestaltningsmässiga utmaningar.

Utbildningen är uppbyggd på praktiskt arbete där du tillsammans med dina klasskamrater arbetar med givna uppgifter som presenteras och redovisas i grupp. Genomgångar och föreläsningar av teoretisk karaktär sker under hela utbildningstiden.

Läsåret omfattar 40 veckor.

Ekonomi och undervisningsavgift

Utbildningen berättigar till studiemedel. Extra medel sk. merkostnadslån kan sökas till merparten av undervisningsavgiften som är 74.000:- läsåret 2019-2020. Läs mer om undervisningsavgift här>> 

Du är berättigad studiemedel från det att du fyllt 18 år. För att studera vidare bör du vara klar med din gymnasieutbildning. Vår utbildning är en Konst och kulturutbildning. Läs mer här>>

Utbildningen är en Konst och kulturutbildning, den räknas som en eftergymnasialutbildning på Myh och som en gymnasialutbildning på CSN.

Du måste räkna med kostnader för ditt eget arbets- och förbrukningsmaterial och litteratur.

Ansökan och arbetsprover

Ansökan till utbildningen går via yh-antagning.se. Länk antagning>>

Arbetsprov krävs för att blir behörig till denna utbildning. Arbetsprover läsåret 2018-2019:

Ladda upp arbetsprover i din ansökan på antagning.se i form av 1 fotografisk bild.

Arbetsproverna kan ha både analogt och digitalt ursprung men de ska ha upplösning avsedd för utskrift och vara i storlek A4.

Vid frågor kontakta karin.stromberg@folkuniversitetet.se

Välkommen med din ansökan!

Utbildningar

Toggle module

Om fotoutbildningen – Gisela Lindahl

Toggle module
Toggle module