Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Art College - utbildningar

Utbildningar på Art College

Våra heltidsutbildningarhar visat sig vara ett bra avstamp på vägen och många idag yrkesverksamma fotografer, formgivare och designers har ett förflutet hos oss på Art College.

Ansökan till utbildningarna är öppen nu och stänger den 1 april 2019

Heltidsutbildningarna är högskoleförberedande och ett bra första steg om du i framtiden vill jobba inom det estetiska fältet. Art College ettåriga heltidsutbildningar förbereder för foto, design, mode/textil och är studiemedelsberättigade.

Våra lärare är högskoleutbildade och yrkesverksamma inom sina respektive områden. Det innebär att du inte bara möter en kompetent lärare utan också att du får en god inblick i den verklighet som väntar efter utbildningen. Läraren kan förmedla en verklighetsförankrad helhetsbild som grundar sig på såväl teori som praktisk erfarenhet. Studiebesök och studievägledning från lärarna under utbildning gör att studenterna hittar sin väg att gå vidare efter året på Art College.

 • Förberedande fotografutbildning 1 år, heltid

  Ansökningsperioden för läsår 2019-2020 är öppen. Utbildningen ger en god plattform för vidare studier på t.ex. Akademin Valand Fotografi, andra förberedande eller motsvarande fotoutbildningar utomlands.

 • Inredning & design 1 år, heltid

  Ansökningsperioden för läsår 2019-2020 är öppen. Vår heltidsutbildning i Inredning design har etablerat sig som en viktig utbildning inom området. Vi vändeross till dig som vill skaffa dig en plattform inför vidare studier på Högskolan för Design och Konsthantverk, Konstfack, Beckmans eller motsvarande. Utbildningen fungerar även för dig som vill fortbilda dig eller starta egen verksamhet.

 • Modedesignutbildning, 1 år heltid

  Ansökningsperioden för läsår 2019-2020 är öppen. Utbildningen är skapad av yrkesverksamma designers och skräddare. Under studieåret möter du som elev ett brett spektrum av kompetens för att utvecklas och få en djupare förståelse för textil, modedesign och modebranschen. Det här är utbildningen för dig som siktar mot högre studier i Sverige såväl som utomlands.

 • Att studera på Art College i Göteborg

  Folkuniversitetet startade estetisk verksamhet för mer än femtio år sedan. Under 2000-talet har verksamheten bedrivits under namnet Art College. Folkuniversitetet i västra regionen driver även Balettakademien, KV-Konstskola och Hantverkscentrum i Tibro. I landet som helhet är Folkuniversitetet den största anordnaren av fristående konstnärliga utbildningar.

 • Utbildningslinjer en termin

  Våra terminsbundna längre utbildningslinjer är ett starkt alternativ för dig som inte villeller kan studera på heltid. De ger dig en mycket bra grund att stå på. Ett skäl kan vara att du vill testa om det område du tänker dig är lika kul och intressant som du tror!

Utbildningar

Toggle module