Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny

Diplomerad grafisk designer, dag

Om du vill få de mest effektiva verktygen och utveckla din kompetens inom grafisk design – då är denna diplomutbildning en utmärkt grund.

Målgrupp

Arbetar du som kommunikatör, administratör eller liknande och behöver en grafisk inriktning och kompetens i ditt arbete, eller vill du pröva på för att se om grafisk design är något för dig? Då är vi rätt val för dig!

Utbildningen vänder sig främst till dig som är intresserad men ännu inte har så stor erfarenhet av grafisk design. Om du redan har ett annat arbete kan mer kunskap på området öppna för nya karriärmöjligheter. Som egenföretagare är det även en stor fördel att kunna mer om grafisk design för att underlätta den egna verksamheten.

Detta är en utbildning för dig som vill bli säkrare i att skapa en genomtänkt design på egen hand. Du behöver inte ha några förkunskaper i ämnet. Med designprocessen som grund integrerar vi olika delar av designmetodiken: digitala verktyg, skissteknik, bild, typografi, layout, budskap och målgruppsanpassning.

Mål

Fokus för denna diplomutbildning är att ge dig verktyg för visuell kommunikation, perception och grafisk design. Du lär dig inte bara verktygen i Adobe-programmen utan också så mycket mer vad gäller tillämpningen. Detta gör att du själv kan bygga upp enklare grafiska produkter och trycksaker – från idéstadium till färdig produkt. Du skapar din portfolio under din termin hos oss och du hinner långt på kort tid.

Undervisningsform

Utbildningen består av föreläsningar, övningar och uppgifter i flera olika delkurser.

Våra lärare har en akademisk utbildning inom sina fackområden och en mångårig yrkeserfarenhet inom grafisk design, kommunikation och trycksaksproduktion. Detta gör att du får ta del av en stor kunskap inom respektive område. All undervisning är lärarledd vilket gör att du utvecklats snabbt i en mindre grupp med 10-15 deltagare.

Innehåll

Utbildningen är skräddarsydd och speglar både djup och bredd inom grafisk design med delkurser i praktisk och teoretisk design, färg och form, bilduttryck, typografi, layout, designmetodik, materialkunskap samt digitala verktyg.

Du lär dig också om hur seendet fungerar och om skissteknik. Det gör att du med hjälp av datorprogrammen kan skapa bra grafiska lösningar på ett effektivt sätt.
Exempel på uppgifter: Logotyp, trycksaksdesign och storformat som till exempel affisch.

Litteratur/material

Vid första tillfället går läraren igenom den kurslitteratur som kommer att användas under utbildningen.

Övrig information

Kursavgiften kan delbetalas under terminen mot en avgift på 100 kr. För dig som är Mac användare: Våra IT- kurser ges i datorsalar där operativsystemet är Windows men det mesta i de programvaror kursen omfattar ser likadant ut i Mac.
Det krävs 75 procent närvaro i alla delämnen samt att alla uppgifter fullgjorts för att kunna få ut ett diplom efter kursens slut.

Huvudlärare

Christel Copp med huvudansvar för teoretisk design samt ytterligare lärare inom respektive delkurser.

Kursmaterial

Egna kompendier och stenciler

Kursledare

Christel Copp

Kursledare

Daniel Eriksson

Kursledare

Ulla Ohlson Andrén

Kursledare

Ralph Källström

Kursledare

Maria Ahlström

Kontaktinformation:

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08


Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Boka nu!

Toggle module
Plats: Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Startdatum: 21 feb 2020
Slutdatum: 29 maj 2020
Tid kvar till startdatum: 24 dagar
Antal veckor: 12
Tid: Fr 09:00-16:00
Studietimmar: 96
Sammankomster: 12
Arrangemangsnr: 1037292
Platser kvar: Fåtal
Pris: 19900kr