Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Fri ateljé

En fördjupande kurs i Fritt måleri för dig som har målat en hel del tidigare, men inte kommit vidare, och kanske helt enkelt vill få hjälp med utveckligen av det egna uttrycket.

Du har kanske några gamla målningar hemma som du vill få ny inspiration till. I den Fria ateljén kan du få handledning att komma vidare och färdigställa dem.

Målgrupp
Denna kurs vänder sig till dig som målat en hel del och som är relativt självgående i måleriet. Samtidigt vill du ta ett ytterligare steg i utvecklingen genom att fördjupa dina kunskaper och förfina din teknik och ditt bildseende.

Lärare
Konstnären Ulla Ohlson, som kommer att hålla i kursen, har lång erfarenhet som kursledare vid sidan av sitt konstnärskap. Du kan se exempel på hennes arbete på www.ohlson-art.se.

Undervisningsform
Vi arbetar med gemensamma genomgångar, där reflektioner och analyser av målningarna varvas med aktuella teoriavsnitt, varefter dagen ägnas åt individuell handledning av det egna uttrycket.

Litteratur/material
Material ingår inte i kursavgiften. Du målar med akryl, olja eller akvarell. Om du är osäker på vad du behöver för material så går läraren igenom det med dig vid första kurstillfället.

Tips/mervärde
Det går att måla miljövänligt även med vanlig oljefärg genom att utesluta terpentin och petroleumbaserade lösningsmedel, fernissor etc. Det enda som behövs är linolja.

Färgen används i "tubkonsistens" och eventuellt tillsätts linolja i små mängder för att göra färgen mer utstrykningsbar. Målningssättet är "a la prima" och lämpar sig inte att måla i skikt. En följd är hög glans och långa torktider.

Penslar rengörs efter avtorkning med såpa och vatten.

Folkuniversitetet har tagit beslut om att inga kadmiumfärger är tillåtna i undervisningen.

Det finns syntetiska pigment som fungerar som substitut. Dessa färger betecknas också som kadmiumfärger, men har ofta tillägget Hue (vanligast), Sub eller Imit beroende på fabrikat. Välj gärna nya och mindre miljöstörande arbetsmaterial som vattenbaserad oljefärg.

Kursmaterial

Egna kompendier och stenciler

Kursledare

Ulla Ohlson Andrén

Kontaktinformation:

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08


Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Boka nu!

Toggle module
Plats: Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Startdatum: 13 nov 2019
Slutdatum: 11 dec 2019
Tid kvar till startdatum: 1 dag
Antal veckor: 5
Tid: On 09:30-15:00
Studietimmar: 30
Sammankomster: 5
Arrangemangsnr: 1012059
Platser kvar: Fåtal
Pris: 3275kr