Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny

Teckning på höstlovet (10-13 år)

Färdigheter i teckning är en viktig grund för all konstnärlig verksamhet.

Tecknandet är en effektiv teknik för att öva sitt seende, sin förmåga att se någonting så som det verkligen ser ut. Speciellt för teckningsteknikerna är att de är jämförelsevis lätta att bära med sig. Den som bär med sig skissblock och penna har en hel värld att upptäcka.

Målgrupp
Kursen vänder sig till höstlovslediga barn mellan tio och 13 år som vill lära sig teckna.

Kursen ger en introduktion i ämnet och orientering i olika material och tekniker. Undervisningen är individuell med genomgångar utifrån varje enskild deltagares nivå.

Höstlovskursen bygger på våra kurser för vuxna, men är lite kortare och mer lekfull. Lidia Blomgren som håller i teckningskursen är en väletablerad illustratör som har gett ut många barnböcker.

Mål
Du ska efter avslutad kurs känna till olika teckningstekniker och material, ha fått lust och mod att teckna och ha tränat ditt seende. Du ska ha fått en bra grund för att kunna arbeta vidare på egen hand.

Innehåll
Du får prova att arbeta med olika material som blyerts, kol, krita och tusch. Vi går igenom moment som syftning, perspektiv, valörer, gråskalan och mellanrumsformer. Vi arbetar med stilleben, porträtt och med egna idéer.

Undervisningsform
Studiecirkel med gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning. Gruppstorlek cirka 8-14 deltagare. Kursen hålls med avbrott för lunch, då går det bra att ta med matsäck och värma i vårt elevkök, eller kanske gå till Burger King?

Litteratur/material
Material ingår inte i kursavgiften. Till första kurstillfället ska du ta med dig ritblock (minst A3-storlek), blyertspennor (gärna mjuka t ex 3B, 5B) och radergummi. Övrigt material går läraren igenom.

Tips/mervärde
Det äldsta materialet för teckning är kol - redan grottmänniskorna tecknade med kol på grottväggarna. Att teckna med stift och flytande svärta har gjorts på flera håll i världen sedan mer än 2000 år. Bambu och fjädrar har skurits till, men redan romarna började tillverka stift av brons. I och med att billigare stålstift började tillverkas under 1800-talet samtidigt som massproduktion av papper kom igång så fick konstnärer bättre möjlighet att utveckla teknikerna.

Kursmaterial

Egna kompendier och stenciler

Kursledare

Lidia Blomgren

Kontaktinformation:

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08


Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Boka nu!

Toggle module
Plats: Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Startdatum: 28 okt 2019
Slutdatum: 30 okt 2019
Antal veckor: 1
Tid: Må 10:00-15:00
Ti 10:00-15:00
On 10:00-15:00
Studietimmar: 15
Sammankomster: 3
Arrangemangsnr: 1013359
Platser kvar: Ja
Pris: 1575kr