Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Julia Cederqvist

Vad gör du nu för tiden?

Julia Cederqvist gick Art College heltidsutbildning i Inredning och design. Vi undrar vad hon gör nu?

Vad gör du nu för tiden?

Jag studerar till Art Director (Reklam och marknadsföring) på YRGO i Göteborg. Vid sidan om studierna försöker jag ge tid till att illustrera på frilans.

 

 

Har du haft nytta av utbildningen på Art College?

Absolut! För mig öppnade utbildningen sinnena för hur mångsidigt man kan tänka kring färg och form. När jag sökte in till Inredning & design var det främst inredning jag hade i fokus. Men kurshelheterna under läsåret vidgade verkligen dimensionerna. Det var kul att komma i kontakt med nya konstnärliga uttrycksformer och få en bredare kunskap om olika yrkesgrupper. Jag blev själv väldigt fascinerad av scenografi efter att vi bekantat oss med det från olika vinklar. Nyfikenheten som växte under kursen ledde till att jag prövade på att arbeta som scenografiassistent under en kort period efter studietiden. Det jag värnar om mest från året i Art College och som jag fortfarande bär med mig i framtiden och i nuvarande studier är glädjen över kreativt samarbete, nytänkande och idéarbete. 

 

 

Kan du rekommendera den till någon annan?

Tiden på Art College är ett väl spenderat år för att få möjlighet att komma i kontakt med och bli inspirerad av otroligt kreativa personer. Inte bara lärarna och föreläsarna utan även studeranden under samma tak och självklart de egna klasskamraterna. Är du osäker på vilken väg du vill välja till nästa så har du ett helt år på dig för att få mer klarhet i egna funderingar. Är du redan från början säker på hur du vill forma framtiden så är utbildningen ett perfekt tillfälle att finslipa dina kunskaper och få mer djup i praktiskt/teoretisk kunnande. Under studierna bygger du ihop en egen portfolio och får även vägledning med arbetsprover till kommande utbildningar. Själv känner jag enbart värme när jag tänker på mitt gångna år på Art College.

 

 

Hur ser framtiden ut/vad händer sen?

Jag ska slutföra mina nuvarande studier med tillhörande Lia. Sedan blir det att ta steget in i arbetslivet och välkomna nya utmaningar med nyfikenhet. Spännande!

 

 

www.juliacederqvist.com