Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Hanna bygger en mäktig vas

Hanna bygger en mäktig vas

Hanna Rask går på keramikkurs på Art College.

För mig är det 5:e gången jag går den här kursen! Vi är ett par stycken som kommer tillbaka gång på gång. Det är alltid något nytt man vill prova på inom keramiken. Just nu håller jag på och kavlar och bankar på den här vasen. Man måste ha mycket tålamod för  att bygga en så här stor vas.

Det finns så många sätt att arbeta på, med glasyrer, dekor och bränning. Sedan så är det roligt med det sociala. Själv är jag sjukpensionär och för mig betyder det mycket att kunna komma ut och träffa folk. Det är också bra att läraren har överseende med att jag kan komma lite senare och gå lite tidigare vissa dagar.

Just nu jobbar jag med att ”bygga en kruka”. Det är viktigt att vara noggrann och det går långsamt att bygga lager på lager. Att dreja så här höga krukor är ruskigt svårt. Färgsättningen är också lite lurig.

En gång så skulle jag göra en blå kruka, men när jag fick den från ugnen så var den grön!

Annars så har jag gjort en mängd med ugnsformar genom åren som jag brukar ge bort vid jul. Det blir lite mera personligt att ge bort något som man har tillverkat själv.

Vad tycker du om Art College?

Skolan funkar jättebra. Ett stort plus är att vi får gå på studiecirkel efter kursen, helt gratis. Sedan är jag glad för att vi har en så bra lärare.

Se alla Art College kurser i keramik?