Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Om skolan

Om skolan

Animationsakademien finns vid Telefonplan, Telefonvägen 30. Här är vi grannar med Konstfack och en mängd andra kreativa utbildningar och verksamheter.

Skolans historia

Animationsakademien, tidigare Diagonalakademin, startade utbildning i animation och experimentfilm 1998. Genom åren har flera framgångsrika filmskapare utbildats hos oss, bland annat har ett antal filmer av studerande guldbaggenominerats. Exempel på dessa arbeten återfinns under fliken filmer.

Samarbeten och branschkontakter

Animationsakademien har ett fast samarbete med bokförlaget Natur och Kultur samt filmfestivalen REX. Under vårterminen får våra studerande i första året arbeta med att göra trailers till nya bilderböcker samt till filmfestivalen. Det är ett tillfälle för de studerande att få känna på en uppdragssituation - hur man arbetar mot en kund och håller sig till en ”brief” - alltså en uppdragsbeskrivning. 

Våra lokaler

I skolan får du som studerar bland annat tillgång till en egen arbetsplats, studiorum där det går att ljussätta och spela in stop motion animation, verkstad och föreläsningssal för filmvisning.

Animationsakademien är en del av Folkuniversitetetet

Folkuniversitetet driver även flera skolor med heltidsutbildningar inom bland annat konst och kultur, foto och dans. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen.

Viktiga datum och tider

Toggle module

Utbildningen 2019/21:
Ansökningsdatum: 15/1-27/5 2019
Schemalagd studietid: mån-fre.

Se våra filmer på Vimeo

Toggle module

Instagram

Toggle module

Samarbetspartners

Toggle module
REX
Natur & Kultur

Facebook

Toggle module