Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Om skolan

Om skolan

Animationsakademien finns vid Telefonplan, Telefonvägen 30. Här är vi grannar med Konstfack och en mängd andra kreativa utbildningar och verksamheter.

Skolans historia

Animationsakademien, tidigare Diagonalakademin, startade utbildning i animation och experimentfilm 1998. Genom åren har flera framgångsrika filmskapare utbildats hos oss, bland annat har ett antal filmer av studerande guldbaggenominerats. Exempel på dessa arbeten återfinns under fliken filmer.

Samarbeten och branschkontakter

Animationsakademien samarbetar regelbundet med olika aktörer i branschen, bl.a. Bokförlaget Natur och Kultur och filmfestivalen REX. De studerande ges i dessa samarbeten tillfälle att arbeta direkt mot en uppdragsgivare, med stöd och handledning från skolan.

Våra lokaler

I skolan får du som studerar bland annat tillgång till en egen arbetsplats, studiorum där det går att ljussätta och spela in stop motion animation, verkstad och föreläsningssal för filmvisning.

Animationsakademien är en del av Folkuniversitetetet

Folkuniversitetet driver även flera skolor med heltidsutbildningar inom bland annat konst och kultur, foto och dans. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen.

Arbeten av studerande

Här kan du se exempel på filmer av tidigare studerande.

Tord och Tord” av Niki Lindroth von Bahr. (trailer)

Filmen påbörjades som ett elevarbete och avslutades sen utanför skolan. Filmen har belönats med flera internationella priser och Nominerades 2011 till en Guldbagge för bästa kortfilm.

Mannen som inte kom nånstans” av Peter Larsson

Nominerades 2007 till en Guldbagge för bästa kortfilm. Vann pris för bästa kortfilm på Novemberfestivalen 2005.

Avdelningen Prästkragen” av Klara Swantesson

Belönad med silverpris i tävlingen ”Kolla!” samt föreningen för animerad films studentpris. Klaras följande film ”Tillväxtsjukan” nominerades till en Guldbagge för bästa kortfilm 2007.