Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Om skolan

Om skolan

Animationsakademien finns vid Telefonplan, Telefonvägen 30. Här är vi grannar med Konstfack och en mängd andra kreativa utbildningar och verksamheter.

Skolans historia

Animationsakademien, tidigare Diagonalakademin, startade utbildning i animation och experimentfilm 1998. Genom åren har flera framgångsrika filmskapare utbildats hos oss, bland annat har ett antal filmer av studerande guldbaggenominerats. Exempel på dessa arbeten återfinns under fliken filmer.

Samarbeten och branschkontakter

Animationsakademien samarbetar regelbundet med olika aktörer i branschen, bl.a. Bokförlaget Natur och Kultur och filmfestivalen REX. De studerande ges i dessa samarbeten tillfälle att arbeta direkt mot en uppdragsgivare, med stöd och handledning från skolan.

Våra lokaler

I skolan får du som studerar bland annat tillgång till en egen arbetsplats, studiorum där det går att ljussätta och spela in stop motion animation, verkstad och föreläsningssal för filmvisning.

Animationsakademien är en del av Folkuniversitetetet

Folkuniversitetet driver även flera skolor med heltidsutbildningar inom bland annat konst och kultur, foto och dans. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen.

Se våra filmer på Vimeo

Toggle module

Instagram

Toggle module

Se våra filmer på Vimeo

Toggle module

Samarbetspartners

Toggle module
REX
Natur & Kultur

Facebook

Toggle module