Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Intervju Martin Hultman

Det som lockar allra mest är animation som berättande form.

Han har alltid varit fascinerad av animation. Nu går han den tvååriga utbildningen Animation och experimentfilm. Han gillar att se sina teckningar komma till liv, att skapa rörelse från livlösa objekt.

Varför valde du att söka till utbildningen Animation och experimentfilm?
– Jag har alltid gillat animation, jag är uppvvuxen med att titta på tecknad film och jag beundrade verkligen arbetet bakom dem. Att få jobba med animation har alltid varit en dröm. Förra året hjälpte jag två killar med deras slutprojekt på Animationsakademien och då kände jag att skolan skulle vara ett bra första steg för mig. Jag har inte ångrat mig!

Vad får du lära dig på utbildningen?
– Vi får lära oss allt inom filmskapande och animation. Givetvis att animera men även om planering, att göra storyboards, skriva manus och göra filmljud. Det känns oerhört lärorikt att få vara del av den här skolan och få pröva på hur det är att skapa film.

Vad tycker du om lärarna?
– Lärarna är fantastiskt kunniga, de har mycket energi och är väldigt engagerade. De månar verkligen om att vi alla ska trivas på skolan. Om det dyker upp problem av något slag så är det inget som bara sopas under mattan utan de hittar lösningar för att skolan ska kunna passa alla. Det skapar en väldigt bra samhörighet. Jag känner att jag får plats för att ha det roligt och det är viktigt för att kunna utvecklas och göra ett bra jobb.

Vad är roligast med det du gör?
– Att få skapa och vara fri med min kreativitet. Det är också underbart att få folk att känna saker genom mina egna teckningar. 

Vad har du för planer för framtiden?
– Jag kommer att studera vidare inom animation och sedan fokusera på filmskapande. Drömmen är att få skapa rörlig konst.

Intervjuer

Toggle module

Viktiga datum och tider

Toggle module

Ansökan till HT20-VT22
öppnar 15 januari 2020,
Ansök senast 1 juni 2020.
Schemalagd studietid: mån-fre

Instagram

Toggle module

Se våra filmer på Vimeo

Toggle module

Samarbetspartners

Toggle module
REX
Natur & Kultur

Facebook

Toggle module