Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Om Balettakademien

Om Balettakademien Umeå

Balettakademien är den ledande dansutbildaren i Norrland.

Folkuniversitetets Balettakademien skapades av Lia Schubert i Stockholm 1957. Tio år senare etablerades Balettakademien Göteborg. I Umeå började vi 1969 under namnet Dansforum. 2003 anslöt vi oss till Folkuniversitetets övriga Balettakademier och antog sålunda samma namn: Vi är idag den ledande dansutbildaren i Norrland.

Vår verksamhet omfattar alla åldrar och de flesta dansformer. Lärarna är utbildade vid Balettakademiens dansarutbildning, Danshögskolan eller motsvarande. Därutöver genomgår de kontinuerligt fortbildning i metodik och ämnesdidaktik.

Gedigen kompetens

Under årens lopp har vi byggt upp en gedigen kompetens och kan därför erbjuda dansundervisning för alla åldrar och på alla nivåer.

Våra lärare

De flesta av våra lärare är utbildade vid Balettakademiens dansarutbildning, Danshögskolan eller motsvarande. Dessutom genomgår de kontinuerligt fortbildning i metodik och pedagogik.

Dansundervisningen

Att bedriva dansundervisning liknar mycket hur det är att vara danselev. I båda fallen är inställningen och den personliga satsningen avgörande för att vi ska fortsätta utvecklas. Balettakademien arbetar målmedvetet och långsiktigt för att åstadkomma just det. Och trots att vi har hållit på med detta i snart 50 år är vi fortfarande lika nyfiket förväntansfulla inför varje terminsstart.