Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Katarina Lundmark

Katarina Lundmark

Undervisar i: Jazzdans, impro/komp.

Katarina Lundmark har en examen från DOCH (Dans och Cirkushögskolan) en del av SKH, Stockholms Konstnärliga Högskola, och är utbildad i jazzdans, modern- och nutida dans och klassisk balett. Hon är nu lektor och huvudlärare i jazzdans på Institutionen för danspedagogik på DOCH och arbetar också på Institutionen för cirkus som danslärare, outside eye och handledare.

Länge kombinerade Katarina undervisning med att arbeta som frilansare i projekt som sträckte sig från teaterproduktioner och site specific – arbeten till dans för barn och koreografiska sceniska stycken. Hon har bland annat dansat med Kajsa Giertz, Susanne Jaresand och Claire Parsons. Som lärare har hon arbetat i många olika sammanhang. Med mimstudenter på Teaterhögskolan, med rytmiklärarstudenter på Kungliga Musikhögskolan liksom med gymnasieelever vid Kungliga svenska balettskolan, streetdanselever på folkhögskola, hobbydanselever, professionella dansare, professionella danslärare och med totala nybörjare. Hon har internationell erfarenhet som danslärare, föreläsare, ämnesexpert, sakkunnig, handledare och examinator på bland annat Palucca Schule i Dresden, Moving Into Dance Mophatong i Johannesburg och ArtEZ i Arnhem. Katarina arbetar även med professionella cirkusartister som outside eye, handledare och mentor.

"Fokus för mitt senaste didaktiska utvecklingsarbete har varit att formulera ett samtida förhållningssätt till jazzdans. Mitt intresse av, och kärlek till, de estetiska specifikationerna och musikaliteten i jazzdans har varit basen. Min önskan att applicera detta i samtida didaktiska metoder, kreativa processer och konstnärlig kontext i samtid har varit överbyggnaden."

Utbildningar

Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Aktuellt tidigare studerande

Toggle module

Ruth Rebekka Hansen medverkar i föreställningen SAFE på Dramaten i Stockholm.
Minna Mannelqvist är engagerad på Regionteater Väst i Borås.
Zain Odenstål är koreograf och dansare.
Anna Ståhl är koreograf och dansare på Stockholms Stadsteater.
Elina Elestrand arbetar som koreograf.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress
 

Följ oss!

Toggle module