Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Jan Åström

Jan Åström

Titel: Rektor, Konstnärlig ledare

Jan Åström arbetar som rektor och konstnärlig ledare för Balettakademien i Stockholm. Han har en mycket lång gedigen och förankrad erfarenhet som dansare, regissör och koreograf. Jans repertoar som koreograf och regissör inkluderar ett flertal produktioner vid Dramaten, Riksteatern och inom film, flera hundra TV-produktioner samt en mängd succémusikaler vid Sveriges största och ledande teaterscener. För att nämna några; Avenue Q, RENT, Dr Jekyll och Mr Hyde, Mio min Mio, Pippi Långstrump, Tvillingarna från Venedig, Karlsson på Taket, På resa med Moster Augusta.

Jan diplomerades som dansare vid Balettakademien i Stockholm 1984 och grundade kort därefter den namnkunniga dansgruppen BIZAZZ där han arbetade som dansare och ansvarig för nöjesproduktioner och koreografi. BIZAZZ medverkade bl.a. i 24 Karat, Melodifestivalen, på Berns, Cirkus, Globen och i en mängd TV-produktioner. Han har arbetat flera år i Los Angeles (FAME, Long Beach Ballet etc.) och gjort shower i Las Vegas. Jan grundade även Modern Jazz Dans Ensemble, där han som konstnärlig ledare satte upp flera helaftonsverk på Dansens Hus, Parkteatern, Dramaten och Riksteatern, samt turnerade både internationellt och nationellt. Han har också arbetat som dansare vid GöteborgsOperan. Jan undervisar professionella dansare i jazzdans på elitnivå. År 2008 examinerades han vid NGI, Nordisk Gestalt Institut som Gestaltterapeut med fördjupning inom Grupprocesser och Organisationsutveckling.

Jan är aktivt verksam som regissör och koreograf både internationellt och inom Skandinavien med kommersiella ledande events som Melodifestivalen, Idol, Filmgalan, Guldbaggegalan och Rockbjörnen. Han har också koreograferat till Nobelfesten och till danskompanier runt om i världen.

"Dans är dynamiskt och nödvändigt, som livet självt."

Utbildningar

Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Aktuellt tidigare studerande

Toggle module

Ruth Rebekka Hansen medverkar i föreställningen SAFE på Dramaten i Stockholm.
Minna Mannelqvist är engagerad på Regionteater Väst i Borås.
Zain Odenstål är koreograf och dansare.
Anna Ståhl är koreograf och dansare på Stockholms Stadsteater.
Elina Elestrand arbetar som koreograf.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress
 

Följ oss!

Toggle module