Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Fay Nenander

Fay Nenander

Titel: Senior Adviser

Fay Nenader har en Diploma i Professional Dance från The Arts Educational Trust i London. Hon är även medlem i Royal Academy of Dance (RAD) och Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) i London. Hon har arbetat som dansare, koreograf, konstnärlig ledare och pedagog i ett flertal internationella kompanier och skolor i bland annat Israel, Storbritannien, Tyskland, Island, USA och på Republiken Irland.

Sedan 1976 är hon knuten till Balettakademien där hon undervisat i balett för professionella dansare, på yrkesutbildningen samt för ett antal andra skolor och kompanier. Andra uppdrag på Balettakademien har varit organisationen av internationella vidareutbildningar för danspedagoger, det internationella studentutbytesprogramet samt ansvaret för ämnet danskunskap. 

Fay är Senior Adviser på Balettakademien sedan 2005. Initiativtagare och föreståndare för den internationella konferensen "Ballet; Why and How?" på Balettakademien 2012 samt konsult for "Beyond Ballet why and how" 2015 i Arnhem, Nederländerna. Hon är även ansvarig för den 15:e internationella konferensen av the International Association for Dance Medicine and Science (IADMS) 2005 i Stockholm. Hon har ett stort engagemang i bland annat dansmedicin, dansarens karriärbyte, 'mental training' för dansare och kulturpolitik och föreläser även internationellt.

Utbildningar

Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Aktuellt tidigare studerande

Toggle module

Ruth Rebekka Hansen medverkar i föreställningen SAFE på Dramaten i Stockholm.
Minna Mannelqvist är engagerad på Regionteater Väst i Borås.
Zain Odenstål är koreograf och dansare.
Anna Ståhl är koreograf och dansare på Stockholms Stadsteater.
Elina Elestrand arbetar som koreograf.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress
 

Följ oss!

Toggle module