Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Andreas Erbrink

Andreas Erbrink

Undervisar i: Modern Jazz

Andreas Erbrink är utbildad vid Balettakademien i Stockholm och examinerades 2003, med vidareutbildning i New York och London. Som dansare har Andreas arbetat i många olika stilar och miljöer, bland annat kasinon, cirkus, kryssningsfartyg över hela världen, på turnéer och vid institution. Han har arbetat med modern dans, jazz, musikal, show och medverkat i TV-galor, reklamfilm och musikvideos. Några koreografer Andreas har arbetat tillsammans med är Lisa-Marie Bertoni, Lars Bethke, Julia Ehrstrand, Camilla Ekelöf, Denise Holland Bethke, Destiny af Kleen, Carl White och Wendy White.

Som pedagog har Andreas arbetat vid kurser och på gymnasieskolors estetiska program, samt undervisat i bland annat England, Irland och Litauen. Sedan 2012 gästundervisar han återkommande vid DOCH - Dans och Cirkushögskolan som är en del av Stockholms Konstnärliga Högskola (SKH). På Balettakademien undervisar Andreas vid Yrkesdansarutbildningen, Dansarlinjen och på enskilda kurser.

"Klassen startar med en flödande uppvärmning av sammansatta övningar som etablerar och förbereder kroppen inför arbete över och på golvet. Där ingår placering, koordination, balans och styrka. Fysiskt utmanande fraser där en del golvarbete förekommer. Vi laborerar med tyngd, viktskifte, puls, stora djupa rörelser i ett flöde kontra korta snabba skarpa rörelser. Specifika begrepp vi arbetar med är skarpt men flödande, kraftfullt och avspänt, släppa och fånga. Fokus ligger både på hur det känns och hur det ser ut."

Utbildningar

Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Aktuellt tidigare studerande

Toggle module

Ruth Rebekka Hansen medverkar i föreställningen SAFE på Dramaten i Stockholm.
Minna Mannelqvist är engagerad på Regionteater Väst i Borås.
Zain Odenstål är koreograf och dansare.
Anna Ståhl är koreograf och dansare på Stockholms Stadsteater.
Elina Elestrand arbetar som koreograf.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress
 

Följ oss!

Toggle module