Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Rebecka Carlsson

"Musikallinjen tog mig dit jag är idag."

Rebecka Carlsson är skådespelare, musikalartist och tidigare elev på Balettakademiens Musikallinje. Med erfarenheterna från utbildningen i bagaget breddade hon sin repertoar och fick större möjligheter att söka jobb.

− När jag fick veta att jag kommit in på Balettakademien blev jag så lycklig. Äntligen, tänkte jag. Jag hade spelat teater i tio år, frilansat som skådespelare och alltid haft en dröm om att sjunga och dansa. Men jag var för rädd för att ta det till en högre nivå. Så bestämde jag mig för att ge det ett försök. Jag minns hur nervös jag blev när jag såg de andra sökande som gick runt och sjöng och förberedde sig innan audition. Efter att jag provsjungit var jag alldeles skakig. Mötet med juryn var starkt och för första gången hade jag spelat teater i sång.

 Under utbildningen lärde jag mig massor. Sophie Engberg Yukawa gav mig mycket sceniskt utrymme och drog fram det lustfyllda och kreativa ur mig. Ibland kan teater och scenframställning bli väldigt prestationsfyllt. Men Sophie fick mig verkligen att lita på min förmåga att berätta både i sång och teater. Jag svävade på moln efter varje skoldag. Lärarna Hanna Hedlund, Figge Norling, Sophie Engberg Yukawa och Adrienne Åbjörn var underbara. Det är fantastiskt att få stöd i att utforska sin inlevelseförmåga, sin teknik, sin intution, både kroppen och själen för att hitta de verktyg som passar för att bli en stark scenkonstnär.

 För mig har utbildningen varit till stor hjälp för att komma dit jag är idag. Efter utbildningen hade jag turen att få göra en audition på Dramaten. Där ingick rörelseprov och koreografi, och hade jag inte haft utbildningen från Balettakademien i ryggsäcken så hade jag inte varit lika självsäker och stark. Jag minns att jag tänkte på det efteråt, "Vad glad jag är att jag gick på Ackis". Nu medverkar jag i två uppsättningar på Dramaten, Trettondagsafton och Maria Stuart, på Stora Scenen. Det är en ynnest att få arbeta med alla dessa begåvade människor, bara det är en skola i sig.

 Jag fortsätter även att frilansa och skriva eget material. Planen är att sätta upp en egen monolog under 2016. Det har öppnats många nya möjligheter för mig att söka jobb, inte bara som skådespelare utan även som musikalartist. Ett uttryck jag bär med mig från skolan är "Kärlek och Mod". 

Ta steget till högsta nivå!

Toggle module

Kursprogram

Toggle module

Ta igen missade lektioner

Toggle module

Har du missat en eller flera av dina dansklasser?

From fjärde kursveckan lägger vi upp ta igen-schemat här. Du finner det även i pappersformat i Balettakademiens reception.

Ta igen-shema ht19

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress
 

Följ oss!

Toggle module