Du är här:
Intervju med Sophia Färlin Månsson

”I den moderna/nutida dansen får jag använda mig av hela kroppens kraft.”

Sophia Färlin Månsson är dansare, koreograf och danspedagog och undervisar i modern/nutida dans på Balettakademien. När hon hittade den moderna/nutida dansen visste hon att det var stilen för henne och nu vill hon att alla ska få uppleva den känsla som dansen ger.

Vad fick dig att börja dansa modern/nutida?
− Jag började dansa som barn, både balett, jazz och funk. Med tiden skapade jag egna koreografier och då passade den moderna/nutida dansen mig perfekt. Jag fick lära mig att använda hela kroppens kraft och att dansa från golvet och uppåt. Under samma period gick jag med i en lokal teatergrupp där jag fick kombinera dansen med teater.

Vad är det bästa med att undervisa och koreografera?
− Det är att få skapa en vision och en upplevelse för både deltagare och publik. Det är så mycket glädje och positiv energi i dansen, men det kan också vara ett sätt att jobba igenom olika typer av känslor. För mig är dansen en annan dimension av livet och jag vill att alla ska få uppleva det.

Vad är det som inspirerar dig till att dansa?
− Jag inspireras av att jobba med dansen i olika sammanhang och få in dans i oväntade situationer. Jag har frilansat som danspedagog, koreograf och dansare i många år och inspireras av de många situationer som uppstår i livet. Musiken är också en viktig inspirationskälla som förstärker uttrycket och ger kraft åt dansen.

PUFFAR

Toggle module

Ta steget till högsta nivå!

Kursprogram

Ta igen missade lektioner

Toggle module

Har du missat en eller flera av dina dansklasser?

From fjärde kursveckan lägger vi upp ta igen-schemat här. Du finner det även i pappersformat i Balettakademiens reception.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

E-postadress