Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Intervju med Maria Josefsson

"Musiken är min största inspirationskälla."

Maria hittade dansen som tioåring och sedan dess har dansen varit en självklar del av hennes liv. Hon vill uppmuntra sina elever till att våga lite mer och genom dansen stärka sin självkänsla.

Hur började du dansa?
− I tioårsåldern höll jag på mycket med elitgymnastik och en av mina tränare sa att jag skulle bli mycket bättre på balett än vad jag kunde bli på gymnastik. Jag hade ju sett Nötknäpparen och dansat i vardagsrummet vilket jag tyckte om. Några månader senare gjorde jag inträdesprov till Svenska Balettskolan i Malmö och kom in. Sedan den dagen har dansen varit en självklarhet i mitt liv.

Vad fick dig att börja dansa balett?
− Att få röra mig till och bli ett med musiken. Som barn och tonåring var jag ganska blyg men när jag dansade kände jag mig fri. Då vågade jag uttrycka något som jag inte alltid vågade på annat sätt.

Vad är det bästa med att undervisa?
− Det är en förmån att få inspirera och dela med mig av något som ligger mig så varmt om hjärtat. Min främsta uppgift är att få varje elev att känna sig sedd och delaktig. Det är väldigt värdefullt att få dem att våga lite mer och därigenom stärka deras självförtroende.

Vad inspirerar dig att dansa?
− Först och främst är det musiken, men också att jag ständigt hittar nya sätt och vägar att röra mig på. Att jag aldrig slutar att utvecklas.

Ta steget till högsta nivå!

Toggle module

Kursprogram

Toggle module

Ta igen missade lektioner

Toggle module

Har du missat en eller flera av dina dansklasser?

From fjärde kursveckan lägger vi upp ta igen-schemat här. Du finner det även i pappersformat i Balettakademiens reception.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress
 

Följ oss!

Toggle module