Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Intervju med Majja Andersson

"Slösa inte tid på att vara osäker utan lita på dig själv."

Majja Andersson ville förverkliga sin dröm om att jobba med dans och gick ett år på Balettakademiens Streetlinje. Det blev starten på en karriär som dansare och pedagog både i Sverige och utomlands.

Berätta lite om dig själv och varför du dansar?
− Jag började dansa när jag var åtta år. Det var en kompis som tog med mig till sin dansklass och efter bara en lektion var jag fast. Jag började med hiphop, sedan blev det även jazz, modernt och balett. Allt som fanns att dansa i min hemstad Växjö. Efter gymnasiet arbetade jag ett år och sparade ihop pengar och sedan flyttade jag till Stockholm för att förverkliga min dröm - att få jobba med dans.

Hur var det att gå på Streetlinjen?
− Det var jättekul! Jag hade precis flyttat till Stockholm, så det var många nya intryck. Utbildningen gav mig en bredd inom alla streetstilar. Jag lärde mig även om streetdansens historia och hur allt startade, något som är viktigt, men lätt glöms bort.

Vad har du tagit med dig från Streetlinjen?
− Mina kunskaper om rytmik och även vissa grundtekniker har jag hela tiden med mig. Utbildningen gav mig en väldigt bra grund att stå på. Den har jag sedan utvecklat mer och mer, både när jag gick utbildningen på Diambra och på egen hand i mitt arbete som dansare.

Hur arbetar du med dans idag?
− Jag är medlem i ett crew som heter Less Aggressive Clappers och som bland annat har tävlat i World Of Dance i Nederländerna där vi kom på femte plats. Jag undervisar även med workshops i olika städer i både Sverige, Italien och Schweiz.

− Jag har även arbetat som dansare på Melodifestivalen, bakom Eddie Razaz och Janet Leon. Under Eurovision var jag husdansare med artister som Darin och Loreen. Dessutom har jag varit på sommarturné med Janet Leon i Ryssland och i Norge med Loreen samt dansat bakom Medina på nationaldagsfirandet på Skansen.

− Andra dansuppdrag som jag har haft är på Nike Blast och internationellt som dansare i Los Angeles, på klubbarna The Federal med koreografen Rob Rich och Infusion med Sasha Sherman som koreograf.

Om du skulle träffa en yngre version av dig själv som just skulle börja på Streetlinjen, vad skulle du ge för råd?
− Jag skulle nog säga; Go for it och Ta för dig mer! Var inte rädd för att säga det du tycker och att kasta dig ut. Slösa inte tid på att vara osäker utan lita på dig själv.

Ta steget till högsta nivå!

Toggle module

Kursprogram

Toggle module

Ta igen missade lektioner

Toggle module

Har du missat en eller flera av dina dansklasser?

From fjärde kursveckan lägger vi upp ta igen-schemat här. Du finner det även i pappersformat i Balettakademiens reception.

Ta igen-shema ht19

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress
 

Följ oss!

Toggle module