Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Intervju med Fanny Svensson

"Inom hiphopen kan jag uttrycka mig och visa vem jag är."

Fanny har dansat hela livet och ärutbildad vid bland annat Broadway Dance Center i New York. Hennes fokus ligger alltid på musiken och att genom dansen förklara musiken för åskådaren.

Vad fick dig att börja dansa street/hiphop?
− Jag har dansat hela livet och provat på många olika dansstilar, men hiphop var den stil jag fastnade för. Inom hiphopen kan jag uttrycka mig och visa vem jag är.

Vad för slags koreografier övar man inom ämnet street?
− Det finns många olika genrer inom dansstilen street. Jag dansar mest new school och den mer kommersiella delen av street. Där kan man blanda in det som passar ens egen stil. Man dansar till hiphop, r'n'b och kommersiell musik och använder sig av groove och isolationer. Mitt fokus ligger i att förklara musiken för åskådaren. Jag dansar alltid till musiken och koreografin kan aldrig göras utan att ta hänsyn till låten man valt.

Vad är det bästa med att undervisa och koreografera?
− Att få uttrycka sig själv i form av sin egen koreografi. Det bästa med att undervisa är utbytet mellan mig och eleverna, när jag ser att de ger allt och att de utvecklas.

Vad är det som inspirerar dig till att dansa?
− Musiken är det som inspirerar mig mest!

Ta steget till högsta nivå!

Toggle module

Kursprogram

Toggle module

Ta igen missade lektioner

Toggle module

Har du missat en eller flera av dina dansklasser?

From fjärde kursveckan lägger vi upp ta igen-schemat här. Du finner det även i pappersformat i Balettakademiens reception.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress
 

Följ oss!

Toggle module