Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Intervju med Emilio Perrelli

"Du måste ha disciplin för att lyckas som yrkesdansare."

Emilio Perrelli undervisar i jazz på Balettakademien. Han har vuxit upp med dans och nu utbildar han nästa generations dansare. Förutom att undervisa på Yrkesdansarutbildningen och på kurser för vuxna kommer Emilio även att ha kurser för 13-16 åringar i vår.

Vad fick dig att börja dansa?
− Intresset för dans har funnits så länge jag kan minnas. Jag har två kusiner som var dansare när jag växte upp, vilket inspirerade mig till att börja dansa. Man kan säga att jag är andra generationens dansare i min familj.

Du undervisar både på Balettakademiens Yrkesdansarutbildning, på kurser, på professionella events och i vår ska du ha kurser för 13-16 åringar. Vilka är skillnaderna på att undervisa yngre elever?
− Den direkta skillnaden är nyfikenheten till dans som de yngre har och att man som lärare behöver ha mer tålamod. Utmaningen ligger också i att hålla intresset uppe för de yngre och att visa att det tar tid om man vill bli bra.

Vad är det bästa med att undervisa och koreografera?
− Att få vara kreativ och att få utbilda en ny generation dansare.

Vad har du för råd till den som vill utbilda sig till professionella dansare?
− Mitt första råd är att tänka igenom det hela noga, om dansen är en hobby eller om det är professionell dansare du vill bli. Att vara yrkesdansare är krävande. Sedan handlar det om att utbilda sig till dansare och chansen att få jobb är störst om du skaffar dig en bred danskunskap i olika stilar, både tekniskt och koreografiskt.

− Disciplin måste du också ha för att lyckas som yrkesdansare. Är du färdigutbildad så är det du som är både din chef, säljare och sekreterare och du måste kunna agera professionellt även utanför danslokalen.

− Sist, men inte minst, så är det superviktigt att du skapar dig ett nätverk under din utbildning, till exempel att vara nyfiken på hur branschen funkar, vilka koreografer som aktuella och hur man kommer åt alla auditions.

Vad är det som inspirerar dig att dansa?
− Det är många saker! Musiken, att få utrycka sig med dans som språk, den tekniska utmaningen, känslan av att dansa, det kreativa, energin och glädjen man får när man dansar. Men också att inspirera andra att dansa och disciplinen som krävs för att bli riktigt bra.

 

Ta steget till högsta nivå!

Toggle module

Kursprogram

Toggle module

Ta igen missade lektioner

Toggle module

Har du missat en eller flera av dina dansklasser?

From fjärde kursveckan lägger vi upp ta igen-schemat här. Du finner det även i pappersformat i Balettakademiens reception.

Ta igen-shema ht19

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress
 

Följ oss!

Toggle module