Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Intervju med Berit Einemo Frøysland

”Yrkesdansarutbildningen har rustat mig för ett liv som dansare.”

BeritFrøysland kommer från Lærdal i Norge. Efter ett år på en förberedande dansutbildning i Oslo flyttade hon till Stockholm för att göra allvar av sin dröm om att bli dansare. 2016 tog hon examen från Yrkesdansarutbildningen, väl förberedd för ett liv som dansare.

Hur ser dagarna ut på Yrkesdansarutbildningen?
− Varje dag har vi klasser i balett och under veckan har vi regelbundna klasser i både jazz och modernt. Sedan har vi även stödträning som till exempel pilates och ämnen som teater, improvisation och sång. Vi tränar också på hur det är att gå på auditions vilket är nyttigt inför framtiden. Under tredje året specialiserar vi oss på en dansstil och jag har specialiserat mig på modernt. De här tre åren har lärt mig mycket och jag har fått en bred grund att stå på inför mitt framtida yrkesliv. 

Vad är roligast med det du gör?
− Att jag hela tiden får utvecklas både mentalt och fysiskt. Det finns hela tiden mer att lära och man blir aldrig fullärd. Sen är det såklart allra roligast när jag får stå på scen!

Varför valde du att söka till Yrkesdansarutbildningen?
− Jag hade hört att det var en bred och väldigt fysiskt inriktad utbildning, vilket tilltalade mig. Sen var det också kul att få flytta till ett annat land!

Vad är det viktigaste du har lärt under tiden på utbildningen?
− Att vara professionell och att jag har lärt känna min kropp. Utbildningen har gett mig ett fundament för att utveckla en stark kropp och en bra teknik och varit en bra språngbräda inför framtiden. Nu kan jag ta ett jobb med öppna armar och känna mig trygg med det jag kan.

Har du några tips till blivande studenter på Yrkesdansarutbildningen?
− Gör det som är spännande och intressant, inte vad du känner att du borde göra. Om du gör det du tycker är roligast och brinner för så kommer du dit du vill.

Vad har du för framtidsplaner och drömmar?
− Jag vill jobba i olika typer av projekt tillsammans med danskompanier och koreografer samt att göra egna projekt där jag kan blanda dansen med teater och film. För ett tag sedan såg jag en repetition av Örjan Anderssons uppsättning av Carmen på Folkoperan. Där hade dansarna varit delaktiga i skapandet av föreställningen och förutom att dansa fick de både sjunga och spela teater. Sådana typer av projekt skulle jag gärna göra i framtiden.

Ta steget till högsta nivå!

Toggle module

Kursprogram

Toggle module

Ta igen missade lektioner

Toggle module

Har du missat en eller flera av dina dansklasser?

From fjärde kursveckan lägger vi upp ta igen-schemat här. Du finner det även i pappersformat i Balettakademiens reception.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress
 

Följ oss!

Toggle module