Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Intervju med Henriette Holgert

"Kärlek och mod, det är det allt handlar om."

Henriette Holgert gick ut Musikallinjen på Balettakademien i Stockholm i våras.Nu går hon första året på Artisten, musikalprogrammet på Högskolan för scen och musik. Här är Henriettes egna ord om Balettakademiens Musikallinje.

− Varje dag gick jag från Balettakademien med nya frön sådda, nya idéer och glädje som sprudlade. Min fantastiska klass på 19 elever hade alla helt olika röster och egenskaper. Redan första veckan hade vi sjungit inför varandra, jobbat med monologer, agerat regissörer och ensemble. Vi hade gråtit, skrattat och kramats. Den häftiga starten på utbilningen gav oss en gemenskap och en känsla av trygghet. Jag älskade det redan då. Äntligen en plats där jag får jobba hårt och gå utmattad från en klass. Känslan av att jag lär mig något och hämtar hem nya kunskaper varje dag. Fantastiskt!

− Kärlek och mod, det är det allt handlar om. Att älska det man gör och våga sträcka sig till sina yttersta gränser, göra fel, göra bort sig och sedan göra rätt. Sjunga en låt som man tror är för svår för att sedan motbevisa sig själv. Gå upp och göra en monolog som man tror man glömt bort texten på för att motbevisa sig själv igen. Eller ställa sig på dansgolvet och dansa tills svetten rinner och kanske koreografera något. Lära sig hantera nervositeten och vägra låta den kväva dig, utnyttja den och ta energin från den. Rikta energin. Dit ska jag, dit ska jag. Och du andas och levererar scenkonst. Scenkonsten MUSIKAL!

Ta steget till högsta nivå!

Toggle module

Kursprogram

Toggle module

Ta igen missade lektioner

Toggle module

Har du missat en eller flera av dina dansklasser?

From fjärde kursveckan lägger vi upp ta igen-schemat här. Du finner det även i pappersformat i Balettakademiens reception.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress
 

Följ oss!

Toggle module