Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Maria Pihl

Maria Pihl

Undervisar i : Jazz, Modernt

Maria är utbildad vid Balettakademiens 3-åriga yrkesdansarutbildning i Stockholm. Efter sin examen har hon vidareutbildat sig genom att resa till bland annat Italien och New York för att dansa. Hon arbetar som professionell dansare och har sedan sin diplomering 2014 medverkat i många olika och varierande föreställningar och projekt. Hon jobbar med koreografen Mari Carrasco i den prisbelönta ungdomsföreställningen "Dear Humans" i samband med Dansstationen i Malmö, vilket innebär skolföreställningar runt om i hela Sverige. Hon har även medverkat i Mari Carrascos föreställning "Ready Ready" på Dansens hus.

Maria var en av dansarna i Jonas Gardells "Min drömshow" och var med både på Cirkus i Stockholm samt på Sverige-turnén. Hon har nyligen kunnat ses i operan "Carmen" på Dalhallaoperan i koreografi av Ambra Succi och har medverkat i flertalet tv-produktioner som Allsång på Skansen, Idol och Guldbaggegalan. Både som dansare och i sin undervisning älskar hon jazz och den moderna dansen. Maria ser en fördel med att arbeta med båda teknikerna då de kompletterar varandra och ger en mångsidig träning och syn på dans som uttryck.

"Dans är glädje! På mina klasser fokuserar vi på nyfikenheten till rörelse, teknik och ditt personliga uttryck. Vi blandar övningar som rör sig över golvet med traditionella teknikövningar och koreografier som utmanar på olika sätt. Flöde, kontroll och dynamik är ledord för mina klasser."

Om modern jazz:
"Mina klasser i modern jazz är uppbyggda som en traditionell jazzklass med uppvärmning och övningar som stärker kroppen och bygger upp en stabil dansteknik. Jag kombinerar det med inslag av flödande rörelser, förlängningar och golvteknik som ger en modern touch till klassen. I koreografierna kombineras stilarna till en spännande mix där det ofta finns utrymme för egen tolkning och personligt uttryck."

Om lyrisk jazz:
"Mina klasser i lyrisk jazz är uppbyggda som en traditionell jazzklass med uppvärmning och övningar som stärker kroppen och bygger upp en stabil dansteknik. Diagonaler med piruetter, hopp och andra tekniska moment är en del av klassen. Det specifika för den lyriska jazzen och det som genomsyrar alla moment under klassen är att vi jobbar med uttryck och känsla i det vi gör. Koreografierna är berättande och förkroppsligar ofta den text som finns i låtarna vi dansar till. Dansen ska förmedla en känsla hos både dansare och åskådare vilket vi jobbar på under koreografierna."

Kursprogram

Toggle module

Ta igen missade lektioner

Toggle module

Har du missat en eller flera av dina dansklasser?

From fjärde kursveckan lägger vi upp ta igen-schemat här. Du finner det även i pappersformat i Balettakademiens reception.

Ta igen-shema ht19

Nivåer

Toggle module

Nivåindelning

Välj hellre en grupp som kanske är lite för lätt första gången än tvärtom! Läraren ansvarar för att flytta deltagare till en lämpligare grupp om det behövs. Tala med läraren eller kontakta oss via vår kundtjänst om du har frågor så hjälper vi dig gärna.

Street, Contemporary och Jazz
Beginner - första till fjärde terminen inom vald dansteknik.
Intermediate - minst två års grundläggande förkunskaper inom vald dansteknik.
Intermediate/Advanced - minst fyra års goda tekniska förkunskaper inom vald dansteknik. Klasser med större och fler utmaningar.
Advanced - flera års förkunskaper på en mycket hög teknisk nivå.

Alla nivåer - passar dig både med eller utan förkunskaper.

Balett 13-16 år
Beginner 1 - nybörjare, första terminen.
Beginner 2 - andra terminen.
Beginner 3 - tredje till fjärde terminen.
Intermediate - minst två års förkunskaper.

Balett
Beginner 1 - nybörjare, första terminen.
Beginner 2 - andra terminen.
Beginner 3 - minst ett års grundläggande förkunskaper.
Intermediate 1 - minst tre års grundläggande förkunskaper.
Intermediate 2 - minst fyra års förkunskaper.
Intermediate 3 - minst fem års goda tekniska förkunskaper.
Advanced - flera års förkunskaper, för dig som dansar flera gånger i veckan.

Åldersindelning

13 år+ kursen är för ungdomar från 13 år och vuxna.
16 år+ kursen är för ungdomar från 16 år och vuxna.
25 år+ kursen är för vuxna från 25 år och uppåt.
30 år+ kurser är för vuxna från 30 år och uppåt.
40 år+ kurser är för vuxna från 40 år och uppåt.
60 år+ kurser är för vuxna från 60 år och uppåt.


Our levels in English

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress