Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Jenny Westring

Jenny Westring

Undervisar i: Balett

Jenny har nyligen avslutat sin karriär som 1:a solistdansare på Operan i Stockholm, där hon varit verksam sedan 17 års ålder. Hon avslutade också sin danspedagogutbildning på Dans- och Cirkushögskolan i januari 2013. Jenny är utbildad vid Operans Balettelevskola och Kgl. Svenska Balettskolan. Direkt efter sin examen anställdes hon vid Kungliga Baletten och 2001 utnämndes hon till 1:a solist. Hon har dansat solist eller huvudpartier i de flesta klassiska baletterna på Operans repertoar, men även i neoklassiska verk, Balanchinebaletter och på Drottningholmsteatern. Hon har även medverkat i moderna verk av till exempel Mats Ek.

Jenny har arbetat med många framstående koreografer och dansare som; Natalia Makarova, Mats Ek, John Neumeier, Twyla Tharpe, Sir Peter Wright, Merrill Ashley, Cynthia Harvey med flera. Hon har gästspelat och turnerat i stora delar av världen. Jenny ser pilates och liknande alternativ träning som ett viktigt komplement till den dagliga baletträningen. Den kunskap hon har och hela tiden utvecklar inom detta område har hon med sig i undervisningen och strävar efter att väva in i klassen - dels genom uppbyggnaden av övningarna, men också genom specifika golvövningar. Lärare som David Howard (New York), Olga Evreinoff, Tiina Burnal (San Fransisco) Espen Giljane (New York) och Konstantin Damianov är stora inspirationskällor för Jennys undervisning.

"Jag ser fram emot att få dela med mig av den kunskap och erfarenhet jag samlat på mig genom åren. Jag anser att det är ur kvaliteten i rörelsen som man kan bygga den starka och hållbara tekniken. Enkelt uppbyggda övningar, tempoväxlingar och fokus på placering och utförandet av rörelsen präglar min klass, i synnerhet stången. På golvet är det viktigt med dansanta, dynamiska övningar där man får utlopp för glädjen i dansen och musiken. Här läggs också större fokus på port de bras och dess funktion. Intensitet och "flow" i kombination med en lättsam och positiv atmosfär i danssalen är vad jag strävar efter i min undervisning. Jag tror och hoppas att min energi och passion för det här yrket ska smitta av sig på mina elever!"

Kursprogram

Toggle module

Ta igen missade lektioner

Toggle module

Har du missat en eller flera av dina dansklasser?

From fjärde kursveckan lägger vi upp ta igen-schemat här. Du finner det även i pappersformat i Balettakademiens reception.

Ta igen-shema ht19

Nivåer

Toggle module

Nivåindelning

Välj hellre en grupp som kanske är lite för lätt första gången än tvärtom! Läraren ansvarar för att flytta deltagare till en lämpligare grupp om det behövs. Tala med läraren eller kontakta oss via vår kundtjänst om du har frågor så hjälper vi dig gärna.

Street, Contemporary och Jazz
Beginner - första till fjärde terminen inom vald dansteknik.
Intermediate - minst två års grundläggande förkunskaper inom vald dansteknik.
Intermediate/Advanced - minst fyra års goda tekniska förkunskaper inom vald dansteknik. Klasser med större och fler utmaningar.
Advanced - flera års förkunskaper på en mycket hög teknisk nivå.

Alla nivåer - passar dig både med eller utan förkunskaper.

Balett 13-16 år
Beginner 1 - nybörjare, första terminen.
Beginner 2 - andra terminen.
Beginner 3 - tredje till fjärde terminen.
Intermediate - minst två års förkunskaper.

Balett
Beginner 1 - nybörjare, första terminen.
Beginner 2 - andra terminen.
Beginner 3 - minst ett års grundläggande förkunskaper.
Intermediate 1 - minst tre års grundläggande förkunskaper.
Intermediate 2 - minst fyra års förkunskaper.
Intermediate 3 - minst fem års goda tekniska förkunskaper.
Advanced - flera års förkunskaper, för dig som dansar flera gånger i veckan.

Åldersindelning

13 år+ kursen är för ungdomar från 13 år och vuxna.
16 år+ kursen är för ungdomar från 16 år och vuxna.
25 år+ kursen är för vuxna från 25 år och uppåt.
30 år+ kurser är för vuxna från 30 år och uppåt.
40 år+ kurser är för vuxna från 40 år och uppåt.
60 år+ kurser är för vuxna från 60 år och uppåt.


Our levels in English

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress