Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny

Burlesk Camp 18+ Beg. Ms Diamond & Strega Sin Bon

Välkommen till Basic Burlesk, en klass framtagen av en av Sveriges främsta burleskstjärnor, Miss Diamond och ledd av den nytända stjärnan Miss Strega.

Burlesk är en gammal scenkonst som hade sin storhetstid på 1930-1950 talet innan biograferna tog över och fick en nytändning i New York i slutet på 1990-talet. I Sverige har burlesken ”funnits” sedan i början på 2000-talet och har nu utvecklats från att bara utövas på hemliga undergroundklubbar till de stora folkliga scenerna som Hamburger Börs, Berns Salonger, Nalen och Södra Teatern.

Burlesken i sig har sina rötter i Vaudeville-scenen på 1860-talet och har alltid kännetecknats en stor dos humor och satir, något vi fortfarande ser idag. Detta parallellt med det som idag kallas för ”glamour-burlesk” med Dita von Tease i spetsen och som inriktar sig mer på det tjusiga och eleganta.

Burlesk är en dansstil med det handlar också till lika stor del, eller kanske till ännu större del, om den egna självkänslan och att lära sig att uppskatta sin kropp och våga visa upp den. Något som ofta beskrivs som oerhört befriande och en enorm kick. Kursen riktar sig till både gammal som ung och inga förkunskaper krävs.

Kursens innehåll
Burleskhistoria, kroppsuppfattning, självkänsla. Vi går igenom burleskens ”grundmoves” och lär oss ta av handskar, vi jobbar med boa och hur man tar av sig en BH. Vi går också igenom vad ”shimmy shake” är, hur man tar av sig ett par stockings samt att vi lär oss att tassla (snurra på tofsar på brösten). Under kursen lär vi oss också tre gemensam koreografier.

Extra lektion
Då detta camp ger dig behörighet till nivå Beginner 2 och vår kurstermin startar samma vecka så ingår första lektionen av nivå Beginner 2 direkt efter avslutat camp samma dag söndagen den 1 sept kl 16:30.

Lärare
Miss Diamond har tasslat sig världen runt i över ett decennium, från New York och Las Vegas till Paris, Berling, Warsava och till Sicilianska Kyrkor. Tidigare medlem av Knicker Kittens och Blackbird Burlesque Cabaret, som haft sin egna krogshow på Hamburger Börs samt porträtterade den svenska synden i Eurovision Song Contest i Malmö 2013. Hon var även en av producenterna bakom den första Stockholm Burlesque Festival på Berns 2010. Miss D har undervisat i burlesk sedan 2014.
Se Miss Diamond på Instagram

År 2016 tog Strega Sin Bon sin examen från Balettakademiens yrkesdansarutbildning i Stockholm. Hon har sedan dess arbetat som modern dansare, gogo-dansare och sångerska under olika projekt runt om i Sverige. År 2018 fick hon upp ögonen för burlesk och började genast utbilda sig och ta klasser för Miss Diamond och nu är hennes ambition att arbeta med burlesk på heltid.
Se Strega Sin Bon på Instagram

Outfit
Klä dig i mjuka kläder som du känner dig bekväm och snygg i, dock ej mjukbyxor, det är totalt förbjudet. Gärna tights eller nätstrumpbyxor som framhäver your lovely legs. Är du bekväm att dansa i klackar så ta med det, annars barfota. Under första terminen kommer vi även att jobba med hur man tar av ett par stockings så stockings och höfthållare behöver medtagas och ett par tassels behöver införskaffas. Balettakademien står för lån av boa samt handskar om du inte vill använda dina egna.

Schema
10:00-13:00 träning
13:00-13:45 paus
13:45-16:00 träning

Förkunskaper
Beginner 1 - inga förkunskaper krävs. Basic Burlesk riktar sig till alla, vare sig du vill stå på scen och göra en karriär eller om du enbart vill dansa för privat bruk. Efter detta camp har du behörighet att fortsätta till andra terminen - Beginner 2. Kursen är för vuxna från 18 år och uppåt.

Foto: Jessica Arneback

Kursmaterial

Om Dans - ett kompendium

Kursledare

Malin Ehlin

Kursledare

Nora Ullert

Kontaktinformation:

Kundtjänst Balettakademien i Stockholm


Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Boka nu!

Toggle module
Plats:
Startdatum: 31 aug 2019
Slutdatum: 1 sep 2019
Tid kvar till startdatum: 11 dagar
Antal veckor: 1
Tid: Lö 10:00-16:00
Sö 10:00-16:00
Studietimmar: 14
Sammankomster: 2
Arrangemangsnr: 1021099
Platser kvar: Ja
Pris: 2950kr