Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Contemporary 60+ Alla Nivåer Linda Forsman

Möt modern nutida dans med koreografen och pedagogen Linda Forsman, som har arbetat med modern dans sedan 1974 och fortfarande är ytterst aktiv i skapandet av dans och koreografi.

Den moderna danstekniken öppnar upp kroppens möjligheter till rörelse som handlar om flöde, frasering, rörelsemusikalitet, kroppen i ständig off-balance samt ett speciellt förhållningssätt till golvet och rummet. Vi arbetar mycket med improvisatoriska inslag, där du har möjlighet att hitta din egen rörelsekvalité. Alla kan vara med i dansen, och alla arbetar utifrån sina erfarenheter av rörelse.

Undervisningen ackompanjeras av musiker.

”Min dans skildrar människans olikheter och det mänskliga landskapets skiftande känslolägen. Dansen är mitt språk och det rörelsematerial, som jag bearbetar hämtar jag ur mina improvisationer. Utgångspunkten är att i ett tillstånd av ”optimal” rörelsefrihet arbeta med rörelsens egen rytm och musikalitet, frasering, lyssnande, intuition, närhet, kontraster och ytterligheter.

Om pedagogen/koreografen: Linda Forsman är frilansare sedan hon avslutade sin utbildning på Balettakademin i Stockholm 1974. 1976 studerade hon för koreografen Merce Cunningham i New York. Dansade 1977 – 1988 med dans gruppen Vindhäxor och koreografen Eva Lundqvist med bas i Glashuset, Stockholm. De turnerade i Norden och Europa, till Washington DC och Sankt Marks Church i New York, USA. Sedan 1987 arbetar hon som koreograf i Stockholm och i Dalarna, och driver KORDA Art in Motion Dancecompany samt Matsesgården Stigsbo tillsammans med sin man scenograf/ ljusdesigner /bildkonstnär Lou T Lundqvist. Linda undervisar sin version av Lundqvisttekniken/Vindhäxtekniken, som Eva Lundqvist skapade för Dansgruppen Vindhäxor.

Kursmaterial

Om Dans - ett kompendium

Kursledare

Linda Forsman

Kontaktinformation:

Kundtjänst Balettakademien i Stockholm


Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Boka nu!

Toggle module
Plats: Birger Jarlsgatan 70, 10239 STOCKHOLM
Startdatum: 17 sep 2019
Slutdatum: 3 dec 2019
Tid kvar till startdatum: 23 dagar
Antal veckor: 12
Tid: Ti 12:15-13:15
Studietimmar: 12
Sammankomster: 12
Arrangemangsnr: 1018723
Platser kvar: Ja
Pris: 1200kr

Karta

Toggle module

Balettakademien

Birger Jarlsgatan 70, 10239 STOCKHOLM