Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Maria Lindberg Kransmo

Maria Lindberg Kransmo

Sångpedagog

Titel: Sång

Maria Lindberg Kransmo har en Mastersexamen i Sångpedagogik och talproblematik från University of North Texas, USA. Ytterligare studier inkluderar bland annat en Fil.kand examen i Ekonomi och Politik från Uppsala Universitet, en låtskrivarutbildning från Karlstad Universitet samt Dramaturgi från Linnéuniversitetet.

Maria har framför allt studerat sångteknik under den amerikanske mästerpedagogen David L Jones som undervisar i den historiska Svensk-Italienska Bel Cantotekniken.  Maria har även vidareutbildat sig och certifierat sig inom CCM sångteknik (Contemporary Commercial Music, dvs allt som inte är klassisk sång) på Shenandoah University, Virginia USA, med Somatic Voicework metoden framtagen av den amerikanska sångerskan och pedagogen Jeanie LoVetri. Maria utgår ifrån röstens funktioner för att hjälpa sångaren att hitta sitt bästa ljud på ett hälsosamt sätt.  Maria har haft förmånen att turnera och sjunga på scener i New York, Chicago, Atlanta, Los Angeles, London och Berlin m.fl.  Hon har spelat in fler än 20 skivinspelningar, varav 3 vunnit Grammy Awards i USA.  Marias teaterutbildning utgår från Wesley Balks teknik för sångare samt Meissnerteknik för skådespelare.

Maria bor och är verksam i Göteborg sedan 2010 och frilansar som solosångerska samt är med i Vocal Art Ensemble under ledning av Jan Yngwe.

Personal

Toggle module

Hitta till oss

Toggle module

Gamlestadvägen 14, 415 02 Göteborg
031-10 65 00