Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Gunilla Olsson, lärare och koreograf i jazz på Balettakademien i Göteborg

Gunilla Olsson

Titel: Jazz och koreograf

Relaterad information

Gunilla är utbildad vid stora teaterns Balettelevskola samt Balettakademien i Göteborg, där hon är lärare på yrkesutbildningen. Hon har haft en lång karriär som dansare.

Olsson Karlsson är en ofta anlitad koreograf och har arbetat, och har studerat i New York, London och Paris. Hon har koreograferat musikaler som Grease och Maratondansen vid länsteatern i Skaraborg, Fame The Musical Göteborgsoperan, OskarsteaternStockholm samt Slakthuset i Malmö, Skönheten och Odjuret Göteborgsoperan, Göta Lejon i Stockholm och Helsingfors stadsteater.

På Göteborgsoperan är Gunilla en återkommande koreograf där hon har gjort Cats - som också gick upp på Cirkus i Stockholm -  My Fair Lady, Romeo & Julia, Guys and Dolls och hon har under åren varit koreograf, tillika Tomtemor,  i Göteborgsoperans populära julkonserter.
Nyligen har hon gjort koreografin till Folk och Rövare i Kamomilla stad på Stadsteatern i Helsingfors. Hon har även koreograferat stora events för Volvo och Saab, krogshower och tv program som Sikta mot stjärnorna (i Sverige, Norge och Danmark) samt Småstjärnorna, Scenen är din och Diggiloo.

För Fame The Musical tilldelades Gunilla 2003 Guldmasken för bästa koreografi.
Under Michael Jacksons världsturné "History" i Göteborg, var hon med som tolk och assistent för sjuttio statister.

Personal

Toggle module

Hitta till oss

Toggle module

Gamlestadvägen 14, 415 02 Göteborg
031-10 65 00