Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Lisette pagler gick på Balettakademien Göteborgs musikallinje

Lisette Pagler, musikalartist och skådespelerska

Det blev 3 år fyllda av ALLT en blivande musikalartist behöver, och för mig betydde det oerhört mycket.

Relaterad information

(Foto: Goran James Djordjevic)

Efter min student packade jag väskan mot Göteborg, för att börja på Balettakademiens musikalprogram. Jag visste inte riktigt, vad som väntade mig, bara att jag hade en längtan efter att få uttrycka mig i sång, dans och teater.

För att kunna det, behövde jag lära mig redskapen och Balettakademien var precis den kunskapsbank som jag hade hoppats på.

Tack vare en fantastisk lärarkår lärde jag mig allt från att leverera en replik till att steppa... Det blev 3 år fyllda av ALLT en blivande musikalartist behöver, och för mig betydde det oerhört mycket. Jag fick en bra grund och trygghet som artist och kunde också efter utbildningen lättare bygga vidare på ett eget personligt scenspråk.

Ibland när jag tänker tillbaka på min tid på Balettakademien, vill jag vrida tillbaka klockan och gå om en vecka, så jag kan få känna pulsen från skolan igen och den energi som finns där.

Visst händer det under skolans gång att man ibland tvivlar på sig själv och sin kapacitet. Men då finns just denna enorma lärarkår, som inte bara har en gedigen erfarenhet utav artistlivet utan också kan agera som mentorer och bollplank till en vilsen skolelevs tankar och frågor.

Det sägs, att det krävs hårt jobb, styrka och järnvilja att vara musikalartist och det stämmer, men jag skulle också vilja säga att förutom blod, svett och tårar så krävs det en massa skratt...

Om Balettakademien

Toggle module