Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Elevintervju: Charbel Dumitru

Charbel Dumitru, åk1 Musikalutbildningen ht17

Men det viktigaste, i min mening, är att du har en passion och verkligen brinner för att syssla med en av dessa konstformer: dans, sång eller teater. Då finns ett huvudmål som hjälper dig att hålla fötterna på jorden.

När Charbel fick välja utbildning själv i gymnasiet föll valet på en lite annorlunda utbildning nämligen kombinationen av natur och musik. På eget initiativ gick Charbel sedan med i skolans dansutskott, som en lärare som arbetat med musikaler i London ansvarade för. Han gjorde lite mer utmanande koreografier och visade verkligen vad dans kunde vara.

- Under mitt andra år på gymnasiet lyckades jag slinka med in i treornas musikaluppsättning. Jag fick ju såklart inte arbeta lika ingående som de andra med regissören, men bara att få vara med i ensemblen och uppleva processen av att göra en musikal var så häftigt. Det var nog någonstans där som mitt intresse för musikal och musikalscenen väcktes.

När det sedan blev dags för Charbel och hans årskurs att sätta upp musikal så var det lite annat som krävde hans uppmärksamhet. Parallellt med studierna va han nämligen med i Rumänska X-factor! Höstterminen blev därför lite fokuserad på just X-factor och våren blev 100 % musikal på skolan.

Efter gymnasiet gick Charbel ett år på Musikteaterskolan i Bjärnum, det var här som han verkligen upplevde musikalen på riktigt. Teater, dans och sång tillsammans.

Är utbildningen som du förväntade dig?
- Ja det vill jag nog säga, jag visse att det skulle vara mycket eget ansvar. Och det har det varit, men jag är målinriktad och vet vad jag vill. Sen trivs jag så otroligt bra, med skolan, atmosfären. Allt!

Vad vill du göra efter utbildningen?
- Absoluta drömmen är ju att stå på Broadway, då självklart som Lola i Kinky Boots. Jag vill satsa högt och se vart det tar mig.

Om det finns något som du kan säga till den som funderar på att söka, vad skulle det vara?
- Sök! Utbildningen har något att ge även om du inte vet vad du vill göra med den efteråt. Men det viktigaste, i min mening, är att du har en passion och verkligen brinner för att syssla med en av dessa konstformer: dans, sång eller teater. Då finns ett huvudmål som hjälper dig att hålla fötterna på jorden.