Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Deltagarintervju: Julia Carlström

Julia Carlström, åk 3 Musikalutbildningen, ht 2017

Julia går nu Musikalutbildningen tredje året på Balettakademin. Hennes stora intresse har egentligen alltid varit musik och det är den som har gått som en röd tråd genom hennes liv.

- Jag har alltid sjungit och alltid älskat att sjunga. Vilket är lite underligt för ingen i min familj har sjungit professionellt eller så. Men däremot sjöng min mamma i kör när hon var barn, vilket jag och mina systrar också gjorde.

Efter en musikgrundskola och ett gymnasium med yrkesmusikerinriktning gick Julia vidare till ett år på Bjärnum (Musikteaterskolan i Bjärnum). Det var här som Julia för första gången började ta dansen på alvar.

- Dansklasser varje dag var som att chocka kroppen med dans! För det tar på kroppen att dansa så mkt. Men det var otroligt nyttigt, det förberedde verkligen mig för Balettakademin.

Balettakademin och musikallinjen där blev på något sätt det tydliga målet under gymnasiet, när Julia såg musikalen Marry Poppins i New York. Då föll bitarna på plats och hon insåg att detta va det som hon ville satsa på.

Är utbildningen som du förväntade dig?
- Ja absolut, den har till och med innehållit mer än jag trodde. Den är ju yrkesförberedande, man får kontakter och en förståelse för branschen vilket förhoppningsvis gör det enklare att få in en fot när man väl har gått ut.

Vad vill du göra efter utbildningen?
- Drömmen är ju att arbeta på musikalscenen i Sverige eller utomlands såklart. Kanske också att få att spela Christine i Phantome of the Opera, säger Julia. Sedan har både Göteborg och Malmö fantastiska musikalscener som jag otroligt gärna skulle arbeta på.

Vilket råd vill du ge till en ny student på skolan?
- Dyk ner i allt som skolan erbjuder, vilket är mycket! Men kom ihåg att försöka behålla fötterna på jorden. Sen våga ta plats inom alla områden både sång, teater och dans, även om det ena eller det andra är det du känner dig tryggast med.

- Skolan blir som en intensiv bubbla av kunskap. Därför tror jag att det är extra viktigt att komma ihåg att det finns en värld utanför. Och det viktigaste av allt. Njut av din tid på Balettakademin, för den går så fort!