Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Vanliga frågor och svar dansaudition Balettakademien Göteborg

Victor Norlander

Vanliga frågor när du ansöker

Hur mycket förkunskaper bör man ha? Vad tittar ni på vid antagningen?

Hur mycket förkunskaper bör man ha? Vad tittar ni på vid antagningen?
Dansutbildningen är en yrkesutbildning, så du bör ha goda förkunskaper och fysiska förutsättningar för att möta ett liv som yrkesdansare. Din studiemotivation och rörelsekvalitet är viktiga komponenter utöver musikalitet och en konstnärlig medvetenhet.

Jag undrar om ni har en övre åldersgräns för att söka Dansutbildningen?
Juryn tar med din ålder som en del av helheten av din prestation. Blir du erbjuden en plats anser juryn att din ålder inte är ett hinder. Logiskt sett anser vi då att du ligger väl till i din utveckling, vad gäller teknik, förståelse, smidighet och styrka.

Jag har gått dansestet på gymnasiet. Tycker ni att jag först ska söka 1-åriga förberedande dansutbildning om jag vill utbilda mig till dansare?
De flesta som gått dansestet söker direkt till yrkesutbildningen. Vi tycker du skall göra detsamma så du ser var du ligger i nivå med andra sökande.

Jag bor i ett annat nordiskt land - får jag söka?
Du får söka hit om du är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är
behörig till motsvarande utbildning som vår.

Vad kostar det att gå Balettakademiens Dansutbildning?
Årsavgiften är 53000:- vilket betalas terminsvis via den faktura du får i aug och jan. Utbildningen är studiemedelsberättigande och du kan ansöka hos CSN för utökat studielån för hela eller del av avgiften.
Om du efter påbörjad utbildning avslutar dina studier debiterar vi 15 % av kursavgiften plus avgiften för de veckor du bedrivit studier.

Dansutbildningen

Toggle module