Svenska B2 del 1, två gånger/vecka

Vill du göra snabba framsteg och fördjupa dina kunskaper i svenska? På våra halvintensiva kurser i svenska håller vi ett högt tempo och har kommuniktation i fokus. Kursen passar dig som inte kan eller vill studera på heltid. Nivån är indelad i del 1 och del 2.

Kursens mål

Målet är att du, efter B2 del 1 och 2, ska utveckla språket och fördjupa dina kunskaper så att du, både muntligt och skriftligt, kan uttrycka idéer och åsikter någorlunda säkert och korrekt. Du ska också kunna förstå allmänna texter, tidningsartiklar och skönlitteratur.

B2 - del 2 (ca 300 studietimmar) eller motsvarande förkunskaper.

Innehåll

På kursen diskuterar vi olika texter och arbetar mycket med ordkunskap. I grammatiken arbetar vi bland annat med ordföljd, prepositioner, tempus och satsförkortningar. Du får skriva olika typer av texter. Klicka på länken nedan för en mer detaljerad beskrivning av innehållet.

Arbetssätt

• Vi arbetar med alla språkfärdigheter, men fokus ligger på muntlig kommunikation.
  • Undervisningen sker på svenska.
  • Du deltar aktivt på lektionerna och övningar i par och små grupper är en viktig del av undervisningen.
  • Du behöver lägga ner ett par timmar på hemarbete inför varje lektion.
  • Vi har max 16 deltagare i grupperna.

Rekommenderad fortsättningskurs

Efter nivå B2 del 1 bör du fortsätta på B2 del 2.

Kurslitteratur

"Rivstart B2+C1" text- och övningsbok. Kap 1-2 läses. ISBN textboken: 9789127434264. ISBN övningsboken: 9789127448568. Kurslitteratur ingår inte i avgiften.

Helén Sjöberg

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
18 nov 2019
Slutdatum
18 dec 2019
Antal veckor
5 veckor
Må 18:00 - 20:15
On 18:00 - 20:15
(En studietimme är 45 minuter)
10 st
2 975 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners