Svenska B2 del 1 kväll

Efter den här delkursen har du uppnått första delen av tre på nivå B2.

Förkunskaper

Det här en kurs för dig som har läst svenska B1 i sin helhet (dvs gjort B1 del 3 om du läser på kvällen) eller på annat sätt fått motsvarande svenskkunskaper. Du kan redan oförberedd delta i vardagliga samtal på svenska, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Gör ett nivåtest online innan du bokar dig, se länk nedan.

Mål

Detta är en fortsättningskurs i svenska där du lär dig att förstå komplexa texter och samtala i både yrkes- och problemsituationer. Du lär dig att uttrycka dig klart och detaljerat om ett stort antal varierande ämnen. Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå B2 enligt Europarådets referensram för språk (B2 består av tred delkurser om du läser på kvällarna). När du har uppnått nivå B2 förstår du huvuddragen i komplexa texter på svenska och samtalar nästan obehindrat om olika ämnen.

På kursen får du lära dig:

• fackuttryck
  • läsa komplexa texter
  • samtala fritt och ledigt
  • förklara dina ståndpunkter
  • argumentera i problemsituationer

Kursupplägg

Undervisningen sker på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa romaner i originalutgåva och lyssna på bland annat dagsaktuella nyhetssändningar. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena. Gruppstorlek: max 16 deltagare.

Lärare

Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Rivstart B1+B2 (Paula Levy Scherrer, Karl Lindemalm, 2015 års upplaga (text och övningsbok). I den här kursen läser vi normalt kapitel 10-12 men det kan variera lite beroende på gruppen.

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Du kan köpa kursböcker t ex på "The Book Corner" på Rosenlundsgatan 3, nära Folkuniversitetet. Eventuellt kompletterande material delas ut av din lärare.

Fortsättning

Vill du gå en fortsättningskurs direkt efter den här kursen, då väljer du "B2, del 2" nästa gång du bokar. Hela B2-nivån omfattar tre delar om du läser på kvällskurs. Efter B2, del 3 kan du boka C1, del 1.

Syuzanna Berg

Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Norra Allégatan 6, 40317 GÖTEBORG
5 nov 2019
Slutdatum
12 dec 2019
Antal veckor
6 veckor
Ti 18:00 - 20:15
To 18:00 - 20:15
(En studietimme är 45 minuter)
12 st
3 550 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!