Svenska B1 del 1, två gånger/vecka

Vill du bygga på dina språkkunskaper och bli säkrare på att prata och förstå svenska? På våra halvintensiva kurser i svenska håller vi ett högt tempo och har kommunikation i fokus.Kursen passar dig som inte kan eller vill studera på heltid. Nivån är indelad i del 1 och del 2.

Kursens mål

Målet är att du, efter B1 del 1 och 2, ska förstå och kunna delta i vardagliga samtal, även i telefon. I enkla diskussioner ska du kunna uttrycka din åsikt.

A2 del 2 (ca 120 studietimmar) eller motsvarande förkunskaper.

Innehåll

På kursen får du bland annat prata om livsstil, fridtid och vänskap. Du får läsa dialoger och texter och arbeta mycket med ordkunskap. Vi övar mycket naturligt uttal. I grammatiken arbetar vi med bland annat ordföljd, adverb, adjektiv- och substantivböjning och reflexiva verb. Du får lära dig att skriva olika typer av texter. Klicka på länken nedan för en mer detaljerad beskrivning av innehållet.

Arbetssätt

• Vi arbetar med alla språkfärdigheter, men fokus ligger på muntlig kommunikation.
  • Undervisningen sker på svenska.
  • Du deltar aktivt på lektionerna och övningar i par och små grupper är en viktig del av undervisningen.
  • Du behöver lägga ner ett par timmar på hemarbete inför varje lektion.
  • Vi har max 16 deltagare i grupperna.

Rekommenderad fortsättningskurs

Efter nivå B1 del1 bör du fortsätta på B1 del 2.

Kurslitteratur

Rivstart B1+ B2 Textbok och övningsbok (2a upplagan/ 2nd Edition) kapitel 1-3 (P Levy Scherrer, K Lindemalm, Natur och Kultur 2015).Facit och webbövningar till boken finns på www.nok.se/rivstart. Kurslitteratur ingår inte i avgiften.

Meddelas vid kursstart .

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
12 maj 2020
Slutdatum
16 jun 2020
Antal veckor
5 veckor
Tid kvar till startdatum:
175 dagar
Ti 18:00 - 20:15
To 18:00 - 20:15
(En studietimme är 45 minuter)
10 st
3 025 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners