Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Svenska A2 intensiv

Svenska A2 intensiv

Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som har läst Svenska A1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt. Gör gärna vårt språktest för att bedöma dina förkunskaper!

Mål

  • Att utöka ordförrådet
  • Att kunna delta och ge respons i enkla informativa samtal
  • Att kunna läsa och förstå en enklare text och kunna hitta viss information i textmaterial
  • Att känna till och tillämpa basgrammatik i tal och skrift
  • Att kunna producera en enklare text

Efter kursen har du uppnått en del av kunskaperna i svenska på nivå A2 enligt Europarådets referensram för språk.

Innehåll

  • Muntliga kommunikationsövningar för att träna förmågan att samtala och beskriva
  • Meningsuppbyggnad
  • Utveckling och befästande av grundläggande grammatik
  • Ordförråd och fraser inom vanliga samtalsämnen och vardsgssituationer, såsom utbildning och arbetsliv, boende, kroppen, hos doktorn, livsstil, massmedier, nyheter, telefonsamtal och småprat
  • Svensk kultur

Studieform
60 studietimmar à 45 minuter. Kursen ges måndag-torsdag förmiddag under fem veckor. Notera att det kan bli uppehåll under vecka 15, då det är påsklov. Läraren meddelar.

Kursmaterial
Rivstart A1+A2 (textbok och övningsbok) av Paula Levy Scherrer och Karl Lindemalm, 2:a uppl. från 2014, Natur och Kultur, Stockholm
Kursen behandlar kapitel 11-20. Litteraturen ingår inte i kursavgiften.

Anmälan
Anmälan görs via webbformuläret som du hittar via länken "Boka kursen nu". Om du inte har svenskt personnummer ska du använda det engelska formuläret. Uppge då ditt födelsedatum samt vilket land du har medborgarskap i. Kort efter din anmälan får du en bekräftelse. en till två veckor före kursstart får du en kallelse med praktisk information om kursen samt en faktura om du valt detta betalsätt.

Vi uppskattar om du anmäler dig så tidigt som möjligt! Om vi inte fått in tillräckligt många anmälningar ca en vecka innan planerad kursstart kan vi komma att ställa in kursen.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt samma eller nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura. Vi återbetalar inte rabatten om du redan har betalat med kontokort. (Utom om du saknar svenskt personnummer. I så fall måste du förbetala hela avgiften med kort, så återbetalar vi rabatten.)

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universiteteller en högskola i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student samt ditt studentkortsnummer vid anmälan (i meddelandefältet). Mejla även en bild på ditt studentkort till info.uppsala@folkuniversitetet.se Du måste välja att betala kursen via faktura. Vi återbetalar inte rabatten om du redan har betalat med kontokort. (Utom om du saknar svenskt personnummer. I så fall måste du förbetala hela avgiften med kort, så återbetalar vi rabatten.)

Olika rabatter kan inte kombineras.

Swedex - ett bevis på dina kunskaper i svenska
Varje termin anordnar vi Swedexexaminationer, som finns på nivåerna A2, B1 och B2. Swedex är en internationell examen i svenska som främmande språk, som kan tas oavsett hur du lärt dig svenska. Läs mer via Swedexlänken nedan, och kontakta respektive testcenter om du vill göra testet.

Länkar

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet i Uppsala
info.uppsala@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 UPPSALA
Kursstart
16 mar 2020
Slutdatum
23 apr 2020
Antal veckor
6 veckor
Tid kvar till startdatum:
115 dagar
Tider
Må 09:00 - 11:30
Ti 09:00 - 11:30
On 09:00 - 11:30
To 09:00 - 11:30
Studietimmar
60
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
20 st
Arr nr.
1047878
Platser kvar
Ja
Pris
5 350 kr

Nyhetsbrev