Svenska A1 del 1, två gånger/vecka för au pairer

Välkommen till en kurs för dig som arbetar som au-pair. Du lär dig grunderna i svenska och får chansen att träffa nya vänner i Stockholm. Kursen håller ett högt tempo med kommunikation i fokus. Kursen är uppdelad i del 1 och 2.

Kursens mål

Målet är att du, efter A1 del 1 och 2, ska kunna göra dig förstådd, och förstå andra, i enkla vardagssituationer.

Inga förkunskaper i svenska, men du behöver kunna det latinska alfabetet.

Innehåll

På kursen lär du dig bland annat att hälsa, presentera dig, prata om dig själv (familj, fritid, studier, arbete etc.) och göra inköp. Vi övar mycket naturligt uttal. Du får läsa enkla dialoger och kortare texter och öva att förstå talad svenska. Du lär dig de grammatiska grunderna, till exempel ordföljd, tempus, substantiv- och adjektivböjning, pronomen och prepositioner. Klicka på länken nedan för en mer detaljerad beskrivning av innehållet.

Arbetssätt

• Vi arbetar med alla språkfärdigheter, men fokus ligger på muntlig kommunikation.
  • Undervisningen sker på svenska.
  • Du deltar aktivt på lektionerna och övningar i par och små grupper är en viktig del av undervisningen.
  • Du behöver lägga ner ett par timmar på hemarbete inför varje lektion.
  • Vi har max 16 deltagare i grupperna.

Rekommenderad fortsättningskurs

Efter A1 del 1 bör du fortsätta på A1 del 2. .

Kurslitteratur

Rivstart A1 + A2 Textbok och övningsbok (2a upplagan/ 2nd Edition) kapitel 1-5 (P Levy Scherrer, K Lindemalm, Natur och Kultur 2014). Facit och webbövningar till boken finns på www.nok.se/rivstart. Kurslitteratur ingår inte i avgiften.

Meddelas vid kursstart

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
21 jan 2020
Slutdatum
20 feb 2020
Antal veckor
5 veckor
Tid kvar till startdatum:
60 dagar
Ti 12:15 - 14:30
To 12:15 - 14:30
(En studietimme är 45 minuter)
10 st
3 025 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners