Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Spanska nybörjare - A1 del 1

Spanska nybörjare - A1 del 1

Det finns olika anledningar att studera ett främmande språk. Kanske är det den planerade resan som är anledningen att du bokar in dig på denna grundkurs, eller har du kanske bekanta med spanska som modersmål? Anledningen kvittar. Läs mer om kursen nedan och boka via knappen "boka kursen nu".

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i spanska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

• vanliga ord och enkla fraser
• berätta om dig själv
• ställa enkla frågor och förstå enkla svar
• grundläggande grammatik
• tala och skriva på spanska om enkla ämnen
• kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare heter Luisa och har spanska som modersmål. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda kommer i samband med kallelsen som mailas till dig ungefär 2 veckor innan kursstart.

Har du några frågor?

info.ostersund@folkuniversitetet.se eller 063-10 60 60

Kursledare

Luisa Paredes

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Kursstart
3 feb 2020
Slutdatum
6 apr 2020
Antal veckor
10 veckor
Tid kvar till startdatum:
56 dagar
Tider
Må 17:30 - 19:00
Studietimmar
20
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
10 st
Arr nr.
1045487
Platser kvar
Nej
Pris
1 300 kr