Kinesiska - kultur och språk i Ningbo Nyhet

Kultur, seder och lite kinesiska. En kurs för dig som är nyfiken på Ningbo i Kina och är nybörjare på kinesiska.

En kombinationskurs för dig som är nyfiken på Ningbo och det som staden har att erbjuda. Upplev Ningbo som en lokalbo. Kursledaren berättar om sin stad med ljud och bild och ger dig tips på intressanta och ovanliga platser att besöka. Du får lära dig lite kinesiska, det du kan behöva i enkla sammanhang. Du får veta lite kring seder och bruk, gester, sätt att hälsa, mm.

På kursen får du lära dig:
  • vad du kan besöka i Ningbo beroende på dina intressen och antal resdagar
  • seder och bruk, bra att kunna när du besöker staden, kuriosa
  • lite kinesiska, enkla uttryck och fraser, användbar i olika turistsituationer
  • turistfällor att undvika
Observera att detta inte är en vanlig nybörjarkurs. Denna kurs vill väcka din nyfikenhet om Ningbo och kinesiska. Vill du sedan lära dig mer kinesiska, är du välkommen att boka en nybörjarkurs A1 del 1 där man arbetar med kursbok och grammatik.

Mål

Efter kursen har du fått kännedom om Ningbo utifrån kursledarens ögon. Du har fått grundläggande kunskaper i kinesiska samt bra tips och kännedom om seder och bruk.

Kursupplägg

I kursen varvas miniföreläsningar med lite språkträning. Du som deltagare deltar i diskussionerna och vi diskuterar tillsammans våra kunskaper och erfarenheter, med bl.a. utgångspunkt i videoklipp och bilder. På ett lekfullt sätt lär vi oss lite kinesiska.

Du är nybörjare på kinesiska eller kan endast enstaka ord.

Kurslitteratur

Inga kostnader tillkommer. Materialet ingår i kursavgiften, mest i digital form.

Yvonne är uppvuxen i Ningbo och delar med sig av sina personliga tips och erfarenheter.

Cristina Boldrini Tisci
cristina.boldrini-tisci@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Föreningsgatan 1, 29133 KRISTIANSTAD
7 nov 2019
Antal veckor
4 veckor
Tid kvar till startdatum:
143 dagar
To 17:30 - 19:45
(En studietimme är 45 minuter)
4 st
1019909
1 095 kr

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
info.kristianstad@folkuniversitetet.se

Hitta din kursnivå

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Utförligare beskrivning