Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Spanska B2 del 4

Spanska B2 del 4

På den här kursen uppnår du kunskaper i spanska motsvarande nivå B2. Det är en fortsättningskurs i spanska där du lär dig att förstå komplexa texter och samtala i både yrkes- och problemsituationer. Efter kursen kan du uttrycka dig klart och detaljerat om ett stort antal varierande ämnen.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst spanska B2 del 3 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i spanska.

Mål

Efter kursen har du kunskaper i spanska på nivå B2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B2 förstår du huvuddragen i komplexa texter på spanska och samtalar nästan obehindrat om olika ämnen.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • fackuttryck
  • läsa komplexa texter
  • samtala fritt och ledigt
  • förklara dina ståndpunkter
  • argumentera i problemsituationer

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa romaner i originalutgåva och lyssna på bland annat dagsaktuella nyhetssändningar. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller har bott en längre tid i ett spansktalande land. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Länkar

Kursledare

Lucia Gutierrez Parker

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Varberg. Tel: 0340 - 59 23 50
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Svärdfiskgatan 4, 43240 VARBERG
Kursstart
11 sep 2019
Slutdatum
13 nov 2019
Antal veckor
10 veckor
Tider
On 16:00 - 17:30
Studietimmar
20
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
10 st
Arr nr.
1012827
Platser kvar
Ja
Pris
1 650 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.